Hollande vindt een militair ingrijpen gelegitimeerd op voorwaarde dat dat gebeurt met respect voor het internationale recht, namelijk na overleg bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Dat verklaarde Hollande op de publieke televisiezender France 2.

Niet-militaire oplossing

"We moeten ook een oplossing vinden die niet per se militair is. Er moet vanaf nu druk zijn om het regime van Basjar al-Assad te verjagen. We moeten een andere oplossing vinden", voegde hij eraan toe.

"Er kunnen nog strengere sancties uitgevaardigd worden. Ik zal erover spreken met de Russische president Vladimir Poetin, want hij komt vrijdag naar Parijs. Hij is samen met China het meest terughoudend over sancties. Wel, we moeten hem ervan overtuigen dat het niet kan dat het regime van Basjar al-Assad zijn eigen volk uitmoordt", aldus Hollande.

De Franse president kondigde aan dat hij begin juli de "Conferentie van Vrienden van Syrië" ontvangt. (België/TE)

Hollande vindt een militair ingrijpen gelegitimeerd op voorwaarde dat dat gebeurt met respect voor het internationale recht, namelijk na overleg bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Dat verklaarde Hollande op de publieke televisiezender France 2. Niet-militaire oplossing "We moeten ook een oplossing vinden die niet per se militair is. Er moet vanaf nu druk zijn om het regime van Basjar al-Assad te verjagen. We moeten een andere oplossing vinden", voegde hij eraan toe. "Er kunnen nog strengere sancties uitgevaardigd worden. Ik zal erover spreken met de Russische president Vladimir Poetin, want hij komt vrijdag naar Parijs. Hij is samen met China het meest terughoudend over sancties. Wel, we moeten hem ervan overtuigen dat het niet kan dat het regime van Basjar al-Assad zijn eigen volk uitmoordt", aldus Hollande. De Franse president kondigde aan dat hij begin juli de "Conferentie van Vrienden van Syrië" ontvangt. (België/TE)