Bij hun vertrek uit het Witte Huis waren Hillary Clinton en haar man platzak en hadden ze een stapel aan gerechtelijke facturen opgestapeld. 'We kwamen niet alleen berooid uit het Witte Huis, maar hadden ook nog eens schulden', vertelt de voormalige first lady in een interview aan de zender ABC News bij het begin van een promotietour voor haar nieuwe boek 'Hard Choices', dat dinsdag uitkomt in de Verenigde Staten. Hillary had naar eigen zeggen geld nodig om onder meer hypotheken en de studies van hun dochter Chelsea af te betalen. 'Het was niet gemakkelijk', aldus de 66-jarige Hillary.

Daarmee verdedigt ze de grote bedragen die zij en haar man, de voormalige president Bill Clinton, vragen voor het geven van lezingen. De Clintons vragen zo'n 200.000 dollar voor een lezing, exclusief reiskosten. Dat is vier keer het jaarinkomen van de gemiddelde Amerikaan. Sinds het einde van zijn presidentschap in 2001 verdiende Bill Clinton op die manier volgens CNN in het speechcircuit in totaal al meer dan 106 miljoen dollar. Hillary vindt het geven van betaalde lezingen beter dan zich te binden aan één bepaalde groep of bedrijf zoals zoveel mensen doen die het publieke leven verlaten. Ze benadrukt bovendien dat zij en Bill elk jaar een aantal onbetaalde toespraken houden voor universiteiten en goede doelen.

Toen Hillary in 2009 minister van Buitenlandse Zaken in de regering van president Barack Obama werd, verbeterde de financiële situatie van de Clintons en schommelde hun vermogen tussen de 10 miljoen en de 50 miljoen dollar.

Hillary Clinton stelt zich mogelijk kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap van 2016. Haar man was president van 1993 tot 2001.

Bij hun vertrek uit het Witte Huis waren Hillary Clinton en haar man platzak en hadden ze een stapel aan gerechtelijke facturen opgestapeld. 'We kwamen niet alleen berooid uit het Witte Huis, maar hadden ook nog eens schulden', vertelt de voormalige first lady in een interview aan de zender ABC News bij het begin van een promotietour voor haar nieuwe boek 'Hard Choices', dat dinsdag uitkomt in de Verenigde Staten. Hillary had naar eigen zeggen geld nodig om onder meer hypotheken en de studies van hun dochter Chelsea af te betalen. 'Het was niet gemakkelijk', aldus de 66-jarige Hillary. Daarmee verdedigt ze de grote bedragen die zij en haar man, de voormalige president Bill Clinton, vragen voor het geven van lezingen. De Clintons vragen zo'n 200.000 dollar voor een lezing, exclusief reiskosten. Dat is vier keer het jaarinkomen van de gemiddelde Amerikaan. Sinds het einde van zijn presidentschap in 2001 verdiende Bill Clinton op die manier volgens CNN in het speechcircuit in totaal al meer dan 106 miljoen dollar. Hillary vindt het geven van betaalde lezingen beter dan zich te binden aan één bepaalde groep of bedrijf zoals zoveel mensen doen die het publieke leven verlaten. Ze benadrukt bovendien dat zij en Bill elk jaar een aantal onbetaalde toespraken houden voor universiteiten en goede doelen. Toen Hillary in 2009 minister van Buitenlandse Zaken in de regering van president Barack Obama werd, verbeterde de financiële situatie van de Clintons en schommelde hun vermogen tussen de 10 miljoen en de 50 miljoen dollar. Hillary Clinton stelt zich mogelijk kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap van 2016. Haar man was president van 1993 tot 2001.