De Photoshop-loze foto's zijn opmerkelijk, omdat beelden die door de Noord-Koreaanse staatsmedia worden vrijgegeven doorgaans altijd van digitale manipulatie voorzien zijn, hoewel Pyongyang steevast ontkent dat er met officiële foto's gesjoemeld is.

Volgens Chang Yong-seok, een expert over Noord-Korea aan de universiteit van Seoel, probeert Noord-Korea mogelijk een natuurlijker en positiever beeld van het staatshoofd en zijn hoge ambtenaren op te hangen na het einde van het Congres van de Noord-Koreaanse communistische partij, het eerste in 36 jaar.

Het autoritaire land wil volgens de expert het imago creëren van een 'normaal land' dat niet zoveel verschilt van andere landen, aldus The Guardian, met Kim Jong-un als 'jonge, maar nederige leider'.

Nieuwe titel

Op het partijcongres heeft Kim Jong-un ook een nieuwe titel gekregen. Tot nu toe leidde Kim, als erfgenaam van een dynastie die het land sinds zijn ontstaan in 1948 bestuurde, de partij als eerste secretaris. Zijn nieuwe titel, voorzitter van de Arbeidspartij van Korea, krikt zijn autoriteit nog op.

Kim Jong-un erfde de macht na de onverwachte dood van zijn vader Kim-Jong-il in december 2011. (TE)

De Photoshop-loze foto's zijn opmerkelijk, omdat beelden die door de Noord-Koreaanse staatsmedia worden vrijgegeven doorgaans altijd van digitale manipulatie voorzien zijn, hoewel Pyongyang steevast ontkent dat er met officiële foto's gesjoemeld is. Volgens Chang Yong-seok, een expert over Noord-Korea aan de universiteit van Seoel, probeert Noord-Korea mogelijk een natuurlijker en positiever beeld van het staatshoofd en zijn hoge ambtenaren op te hangen na het einde van het Congres van de Noord-Koreaanse communistische partij, het eerste in 36 jaar. Het autoritaire land wil volgens de expert het imago creëren van een 'normaal land' dat niet zoveel verschilt van andere landen, aldus The Guardian, met Kim Jong-un als 'jonge, maar nederige leider'. Op het partijcongres heeft Kim Jong-un ook een nieuwe titel gekregen. Tot nu toe leidde Kim, als erfgenaam van een dynastie die het land sinds zijn ontstaan in 1948 bestuurde, de partij als eerste secretaris. Zijn nieuwe titel, voorzitter van de Arbeidspartij van Korea, krikt zijn autoriteit nog op. Kim Jong-un erfde de macht na de onverwachte dood van zijn vader Kim-Jong-il in december 2011. (TE)