De mensen waren erg bang, zei brandweercommandant Giuseppe Biffarella volgens het persbureau Ansa. Tot dusver zijn er geen meldingen van gewonden. Op de helling van de vulkaan brak brand uit en brokken lava vielen naar beneden. Twee dagtoeristen moesten worden gered, twitterde de brandweer. Blusvliegtuigen zijn onderweg. Media meldden dat mensen uit schrik in zee waren gesprongen.

Enkele toeristen werden met boten naar Ginostra gebracht, maar tot een evacuatie van het eiland komt het niet.

De goed 900 meter hoge Stromboli ligt op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Sicilië. Bestijgen mag enkel met een gids. Precies iemand die met bekenden op pad was op de vulkaan, verloor het leven bij de uitbarsting, zei Marco Giorgianni, burgemeester van de gemeente Lipari waartoe Stromboli behoort, aan het persbureau Ansa.

Slechts een vijfhonderdtal mensen wonen permanent op het eiland, maar in de zomer komen er veel toeristen. Voor wie Stromboli wil verlaten, is er transport naar het naburige eiland Lipari, aldus Giorgianni.

De mensen waren erg bang, zei brandweercommandant Giuseppe Biffarella volgens het persbureau Ansa. Tot dusver zijn er geen meldingen van gewonden. Op de helling van de vulkaan brak brand uit en brokken lava vielen naar beneden. Twee dagtoeristen moesten worden gered, twitterde de brandweer. Blusvliegtuigen zijn onderweg. Media meldden dat mensen uit schrik in zee waren gesprongen. Enkele toeristen werden met boten naar Ginostra gebracht, maar tot een evacuatie van het eiland komt het niet. De goed 900 meter hoge Stromboli ligt op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Sicilië. Bestijgen mag enkel met een gids. Precies iemand die met bekenden op pad was op de vulkaan, verloor het leven bij de uitbarsting, zei Marco Giorgianni, burgemeester van de gemeente Lipari waartoe Stromboli behoort, aan het persbureau Ansa. Slechts een vijfhonderdtal mensen wonen permanent op het eiland, maar in de zomer komen er veel toeristen. Voor wie Stromboli wil verlaten, is er transport naar het naburige eiland Lipari, aldus Giorgianni.