In Tsjechië zijn minstens twee doden gevallen. Er zijn ook nog verschillende vermisten. Duizenden mensen zijn er geëvacueerd. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in een groot deel van Bohemen, in het westen van het land.

Een man en een vrouw overleden toen hun chalet werd meegesleurd door de Vltava-rivier in Trebenice, een dorp 30 kilometer ten zuiden van Praag. In dezelfde regio werd een dorp met 1.800 inwoners ontruimd.

Metalen schotten

In de hoofdstad Praag werden speciale metalen schotten geplaatst om overstromingen van de Moldau, die tot een gevaarlijke hoogte steeg, te voorkomen. Delen van het metrosysteem in Praag zijn gesloten en een aantal wegen en spoorlijnen richting de hoofdstad is afgesloten. De autoriteiten besloten alle scholen dicht te laten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft federale steun toegezegd voor de getroffen gebieden in haar land. In de steden Chemnitz, in het oosten van Duitsland, en in Passau en Rosenheim in Zuid-Duitsland is een rampenwaarschuwing van kracht. Grote delen van de Rijn, de Main en de Neckar zijn gesloten voor scheepvaart.

Alarmtoestand

Oostenrijkse meteorologen deelden mee dat er in de voorbije twee dagen evenveel neerslag is gevallen dan dat het land normaal in twee maanden te verduren krijgt. Onder meer de westelijke provincies Vorarlberg, Tirol en Salzburg bevinden zich in de alarmtoestand. In Salzburg werd een man verrast en meegesleurd door aankomend water en ook daar zijn er nog vermisten.

In Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk is het leger ingeschakeld bij het ruimen van puin en het evacueren van inwoners.

In Zwitserland is de toestand ondertussen stabieler, maar blijven de autoriteiten waakzaam. (AVE)

In Tsjechië zijn minstens twee doden gevallen. Er zijn ook nog verschillende vermisten. Duizenden mensen zijn er geëvacueerd. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in een groot deel van Bohemen, in het westen van het land. Een man en een vrouw overleden toen hun chalet werd meegesleurd door de Vltava-rivier in Trebenice, een dorp 30 kilometer ten zuiden van Praag. In dezelfde regio werd een dorp met 1.800 inwoners ontruimd. Metalen schottenIn de hoofdstad Praag werden speciale metalen schotten geplaatst om overstromingen van de Moldau, die tot een gevaarlijke hoogte steeg, te voorkomen. Delen van het metrosysteem in Praag zijn gesloten en een aantal wegen en spoorlijnen richting de hoofdstad is afgesloten. De autoriteiten besloten alle scholen dicht te laten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft federale steun toegezegd voor de getroffen gebieden in haar land. In de steden Chemnitz, in het oosten van Duitsland, en in Passau en Rosenheim in Zuid-Duitsland is een rampenwaarschuwing van kracht. Grote delen van de Rijn, de Main en de Neckar zijn gesloten voor scheepvaart. AlarmtoestandOostenrijkse meteorologen deelden mee dat er in de voorbije twee dagen evenveel neerslag is gevallen dan dat het land normaal in twee maanden te verduren krijgt. Onder meer de westelijke provincies Vorarlberg, Tirol en Salzburg bevinden zich in de alarmtoestand. In Salzburg werd een man verrast en meegesleurd door aankomend water en ook daar zijn er nog vermisten. In Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk is het leger ingeschakeld bij het ruimen van puin en het evacueren van inwoners. In Zwitserland is de toestand ondertussen stabieler, maar blijven de autoriteiten waakzaam. (AVE)