Het gaat om de hevigste gevechten sinds de de-escalatie intrad op 14 november. Ze zijn geconcentreerd rond het oostelijke deel van de stad. Rebellen zouden met artillerie geschoten hebben, en de regeringsgezinde troepen zouden daarop gereageerd hebben. Daarnaast voerde de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië twaalf luchtaanvallen uit, zeggen de verantwoordelijken van de loyalisten.

Maandag stelde Groot-Brittannië een ontwerpresolutie voor in de Veiligheidsraad van de VN. Daarin werd opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Hodeida. De strijdende partijen kregen twee weken om obstakels voor humanitaire hulp uit de weg te ruimen.

Het ontwerp werd voorgelegd aan de veertien andere leden van de V-Raad. Vrijdag had die al geluisterd naar het rapport van de VN-bemiddelaar die belast is met de organisatie van vredesonderhandelingen in Zweden.

De datum van de stemming ligt nog niet vast. Via Hodeida passeert driekwart van alle humanitaire hulp. Maandag zeiden zowel loyalisten als rebellen nog dat ze voorstander zijn van vredesgesprekken.

Het gaat om de hevigste gevechten sinds de de-escalatie intrad op 14 november. Ze zijn geconcentreerd rond het oostelijke deel van de stad. Rebellen zouden met artillerie geschoten hebben, en de regeringsgezinde troepen zouden daarop gereageerd hebben. Daarnaast voerde de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië twaalf luchtaanvallen uit, zeggen de verantwoordelijken van de loyalisten. Maandag stelde Groot-Brittannië een ontwerpresolutie voor in de Veiligheidsraad van de VN. Daarin werd opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Hodeida. De strijdende partijen kregen twee weken om obstakels voor humanitaire hulp uit de weg te ruimen. Het ontwerp werd voorgelegd aan de veertien andere leden van de V-Raad. Vrijdag had die al geluisterd naar het rapport van de VN-bemiddelaar die belast is met de organisatie van vredesonderhandelingen in Zweden. De datum van de stemming ligt nog niet vast. Via Hodeida passeert driekwart van alle humanitaire hulp. Maandag zeiden zowel loyalisten als rebellen nog dat ze voorstander zijn van vredesgesprekken.