Osama bin Laden sleet zijn leven als een eenzame familieman die niet voor de waterbuffel kon zorgen, maar wel met de hand schriftjes volschreef met irrelevante plannen voor aanslagen tegen de Verenigde Staten die nooit werden uitgevoerd.

Na de inval in de villa van Osama bin Laden heeft de CIA een beeld gekregen van het geheime leven dat de terroristenleider samen met zijn familie leidde. Ook de video's die het Pentagon gisteren vrijgaf, tonen een ontluisterend portret van een eenzame en teruggetrokken familieman die geen invloed meer heeft op wat rondom hem gebeurt.

Baard
In één van de video's zit Osama bin Laden op de vloer, in een deken gewikkeld, te kijken naar een televisie-uitzending over hemzelf. In andere opnames is te zien hoe hij oefent voor speeches die de Verenigde Staten en het kapitalisme veroordelen, maar verder dan oefeningen komt hij niet meer. Hij heeft zijn baard zwart geverfd om jonger te lijken.

Schriftjes
Hij schrijft met de hand vele schriftjes vol met plannen voor terroristische aanslagen en aanvallen op de Verenigde Staten. Volgens The New York Times geloven Amerikaanse speurders dat bin Laden vele uren doorbracht voor zijn computer. Hij liet zich door zijn koerier cd's brengen met informatie over de buitenwereld. Daar kon hij uren naar kijken.

Vrouwen en kinderen
De koerier en diens broer zijn de enige mensen die nog overblijven van de indrukwekkende entourage rond bin Laden ten tijde van de aanslag op de WTC-torens in New York. Toen werd hij op handen gedragen door vele duizenden volgelingen. De laatste jaren keken enkel zijn drie vrouwen en zijn kinderen nog naar hem op.

In het gezin leefden 9 kinderen. Het is niet duidelijk hoeveel van hen kinderen van bin Laden waren en hoeveel van de koerier en diens broer.

Waterbuffel
Bin Laden leidt het leven van een familieman, maar hij neemt niet de verantwoordelijkheden die een man in Pakistan geacht wordt te nemen. Hij werkt niet, hij zorgt niet voor de geiten, de koeien en de waterbuffel en hij doet geen klusjes in huis.

Allicht om veiligheidsredenen blijft zijn leefwereld beperkt tot twee kamers in de grote villa in Abbotabad. Hij komt nooit buiten.

29-jarige vrouw
Toen de Amerikaanse special forces zijn villa binnenvielen, bevond bin Laden zich in zijn slaapkamer met de jongste van zijn drie vrouwen. Amal Ahmed Abdulfattah is met haar 29 jaar meer dan een kwarteeuw jonger dan bin Laden van wie de Amerikanen aannemen dat hij 54 moet zijn. De vrouw werd in haar been geschoten en wordt nu gevangen gehouden door de Pakistaanse autoriteiten. (EE)

Na de inval in de villa van Osama bin Laden heeft de CIA een beeld gekregen van het geheime leven dat de terroristenleider samen met zijn familie leidde. Ook de video's die het Pentagon gisteren vrijgaf, tonen een ontluisterend portret van een eenzame en teruggetrokken familieman die geen invloed meer heeft op wat rondom hem gebeurt.Baard In één van de video's zit Osama bin Laden op de vloer, in een deken gewikkeld, te kijken naar een televisie-uitzending over hemzelf. In andere opnames is te zien hoe hij oefent voor speeches die de Verenigde Staten en het kapitalisme veroordelen, maar verder dan oefeningen komt hij niet meer. Hij heeft zijn baard zwart geverfd om jonger te lijken. Schriftjes Hij schrijft met de hand vele schriftjes vol met plannen voor terroristische aanslagen en aanvallen op de Verenigde Staten. Volgens The New York Times geloven Amerikaanse speurders dat bin Laden vele uren doorbracht voor zijn computer. Hij liet zich door zijn koerier cd's brengen met informatie over de buitenwereld. Daar kon hij uren naar kijken. Vrouwen en kinderen De koerier en diens broer zijn de enige mensen die nog overblijven van de indrukwekkende entourage rond bin Laden ten tijde van de aanslag op de WTC-torens in New York. Toen werd hij op handen gedragen door vele duizenden volgelingen. De laatste jaren keken enkel zijn drie vrouwen en zijn kinderen nog naar hem op. In het gezin leefden 9 kinderen. Het is niet duidelijk hoeveel van hen kinderen van bin Laden waren en hoeveel van de koerier en diens broer.Waterbuffel Bin Laden leidt het leven van een familieman, maar hij neemt niet de verantwoordelijkheden die een man in Pakistan geacht wordt te nemen. Hij werkt niet, hij zorgt niet voor de geiten, de koeien en de waterbuffel en hij doet geen klusjes in huis. Allicht om veiligheidsredenen blijft zijn leefwereld beperkt tot twee kamers in de grote villa in Abbotabad. Hij komt nooit buiten. 29-jarige vrouw Toen de Amerikaanse special forces zijn villa binnenvielen, bevond bin Laden zich in zijn slaapkamer met de jongste van zijn drie vrouwen. Amal Ahmed Abdulfattah is met haar 29 jaar meer dan een kwarteeuw jonger dan bin Laden van wie de Amerikanen aannemen dat hij 54 moet zijn. De vrouw werd in haar been geschoten en wordt nu gevangen gehouden door de Pakistaanse autoriteiten. (EE)