De aankondiging kwam verre van onverwacht. De ex-pizzakoning zat al enkele weken in het oog van de mediastorm door niet aflatende "onthullingen" over seksuele onbetamelijkheden. Als gevolg van die stroom seksschandalen was Cains populariteit gekelderd.

Grote kanshebber bij de Republikeinen is momenteel Newt Gingrich, zelfs in vergelijking met zijn medekandidaten een ultraconservatief politicus.

Tot dusver is de race bij de Republikeinen echter, mede door een opeenstapeling van blunderuitspraken door de kandidaten, een spelletje haasje-over gebleken. Zo was Cain enkele weken geleden nog de "frontrunner" onder de kandidaten. (Belga/TE)

Hermain Cain blundert over Libië

Herman Cain over Cuba

De aankondiging kwam verre van onverwacht. De ex-pizzakoning zat al enkele weken in het oog van de mediastorm door niet aflatende "onthullingen" over seksuele onbetamelijkheden. Als gevolg van die stroom seksschandalen was Cains populariteit gekelderd. Grote kanshebber bij de Republikeinen is momenteel Newt Gingrich, zelfs in vergelijking met zijn medekandidaten een ultraconservatief politicus. Tot dusver is de race bij de Republikeinen echter, mede door een opeenstapeling van blunderuitspraken door de kandidaten, een spelletje haasje-over gebleken. Zo was Cain enkele weken geleden nog de "frontrunner" onder de kandidaten. (Belga/TE) Hermain Cain blundert over LibiëHerman Cain over Cuba