De 1,8 ton wegende bom is allicht afgeworpen door de Britse luchtmacht. In de Rijn werd nog een tweede, kleinere bom aangetroffen.

Het ruim 100.000 inwoners tellende Koblenz ligt aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Het gaat om de grootste evacuatie in de Duitse naoorlogse geschiedenis. 45.000 mensen moesten de stad verlaten. De evacuatie trof ondermeer zeven bejaardentehuizen, twee ziekenhuizen en een gevangenis.

Alle wegen naar de stad zijn afgesloten. Er is ook geen treinverkeer.

Zondagmiddag worden de bommen onschadelijk gemaakt. Aan die operatie nemen ongeveer 2.500 mensen deel. (Belga/TE)

De 1,8 ton wegende bom is allicht afgeworpen door de Britse luchtmacht. In de Rijn werd nog een tweede, kleinere bom aangetroffen. Het ruim 100.000 inwoners tellende Koblenz ligt aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Het gaat om de grootste evacuatie in de Duitse naoorlogse geschiedenis. 45.000 mensen moesten de stad verlaten. De evacuatie trof ondermeer zeven bejaardentehuizen, twee ziekenhuizen en een gevangenis. Alle wegen naar de stad zijn afgesloten. Er is ook geen treinverkeer. Zondagmiddag worden de bommen onschadelijk gemaakt. Aan die operatie nemen ongeveer 2.500 mensen deel. (Belga/TE)