Er worden zeventig staatshoofden en regeringsleiders verwacht op de herdenkingsceremonie voor de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, die vorige week donderdag overleed. Er zullen ook tien gewezen staatshoofden of regeringsleiders naar Johannesburg afzakken.

"De wereld komt letterlijk naar Zuid-Afrika", verklaarde Clayson Monyela, hoofd van de dienst publieksdiplomatie.

Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama, de Braziliaanse presidente Dilma Roussef, de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron bevestigden dat ze de herdenkingsceremonie bijwonen. Ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, en voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zakken naar Zuid-Afrika af.

Voor België zullen koning Filip, premier Elio Di Rupo, Vlaams minister-president Kris Peeters, zijn Waalse collega Rudy Demotte en federaal buitenlandminister Didier Reynders aanwezig zijn.

De ceremonie vindt dinsdag plaats in het FNB Stadium, ook bekend als Soccer City, in Johannesburg. (Belga/TE)

Er worden zeventig staatshoofden en regeringsleiders verwacht op de herdenkingsceremonie voor de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, die vorige week donderdag overleed. Er zullen ook tien gewezen staatshoofden of regeringsleiders naar Johannesburg afzakken."De wereld komt letterlijk naar Zuid-Afrika", verklaarde Clayson Monyela, hoofd van de dienst publieksdiplomatie.Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama, de Braziliaanse presidente Dilma Roussef, de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron bevestigden dat ze de herdenkingsceremonie bijwonen. Ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, en voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zakken naar Zuid-Afrika af.Voor België zullen koning Filip, premier Elio Di Rupo, Vlaams minister-president Kris Peeters, zijn Waalse collega Rudy Demotte en federaal buitenlandminister Didier Reynders aanwezig zijn.De ceremonie vindt dinsdag plaats in het FNB Stadium, ook bekend als Soccer City, in Johannesburg. (Belga/TE)