De ministers van Financïen van de Eurozone, waaronder ook Johan Van Overtveldt ontmoeten elkaar vandaag in Brussel om onder meer een nieuwe voorzitter van de Eurogroep aan te duiden. Dijsselbloem verdwijnt omdat zijn partij, de Partij van de Arbeid, uit de regering is verdwenen. Daarom moet men dus op zoek naar een vervanger, waar ook Van Overtveldt voor werd gepolst.

Uiteindelijk hebben de Slowaak Peter Kazimir, de Luxemburger Pierre Gramegna, de Letse minister Dana Reizniece-Ozola en de Portugese minister Mário Centeno hun kandidatuur ingediend. Vooral die laatste lijkt de grootste kanshebber, zeker wanneer de voorzitter zich versprak over zijn mogelijke opvolger.

Voor de vergadering gaf Dijsselbloem nog een kort interview aan de Nederlandse televisiezender RTL, waarbij hij zei dat hij tot 12 januari als voorzitter van de Eurogroep aan de slag blijft. Daarna versprak Dijsselbloem zich echter, wanneer hij zei dat op 13 januari Centeno de fakkel van hem zou overnemen. Enkele seconden later leek de verspreking tot Dijsselbloem door te dringen, waarna hij zei: 'Zei ik Mario Centeno? Dan versprak ik me. Want dat weet ik natuurlijk helemaal niet. Dat zit dan blijkbaar in mijn hoofd. Excuseer.'

Of Dijsselbloem daadwerkelijk heeft verklapt dat Centeno de nieuwe voorzitter wordt, moet nog blijken. Deze namiddag wordt bekend gemaakt of Centeno toch nog in het zand moet bijten.

De ministers van Financïen van de Eurozone, waaronder ook Johan Van Overtveldt ontmoeten elkaar vandaag in Brussel om onder meer een nieuwe voorzitter van de Eurogroep aan te duiden. Dijsselbloem verdwijnt omdat zijn partij, de Partij van de Arbeid, uit de regering is verdwenen. Daarom moet men dus op zoek naar een vervanger, waar ook Van Overtveldt voor werd gepolst. Uiteindelijk hebben de Slowaak Peter Kazimir, de Luxemburger Pierre Gramegna, de Letse minister Dana Reizniece-Ozola en de Portugese minister Mário Centeno hun kandidatuur ingediend. Vooral die laatste lijkt de grootste kanshebber, zeker wanneer de voorzitter zich versprak over zijn mogelijke opvolger.Voor de vergadering gaf Dijsselbloem nog een kort interview aan de Nederlandse televisiezender RTL, waarbij hij zei dat hij tot 12 januari als voorzitter van de Eurogroep aan de slag blijft. Daarna versprak Dijsselbloem zich echter, wanneer hij zei dat op 13 januari Centeno de fakkel van hem zou overnemen. Enkele seconden later leek de verspreking tot Dijsselbloem door te dringen, waarna hij zei: 'Zei ik Mario Centeno? Dan versprak ik me. Want dat weet ik natuurlijk helemaal niet. Dat zit dan blijkbaar in mijn hoofd. Excuseer.'Of Dijsselbloem daadwerkelijk heeft verklapt dat Centeno de nieuwe voorzitter wordt, moet nog blijken. Deze namiddag wordt bekend gemaakt of Centeno toch nog in het zand moet bijten.