De cholera-epidemie in Haïti heeft nu al 442 mensenlevens geëist, dat zijn er 105 nieuwe sinds afgelopen zaterdag. Dat melden de Haïtiaanse autoriteiten. Het fel geteisterde Caribische land moet zich nu schrap zetten voor de komst van de tropische storm Tomas.

Meteorologen voorspellen dat Tomas vrijdagochtend (lokale tijd) aan land zal gaan in het zuidwesten van Haïti.

Gevreesd wordt ook dat de storm opnieuw uitgroeit tot een orkaan, met windsnelheden van meer dan 120 km/u. Tomas richtte eerder als een orkaan van categorie 1 zware schade aan op de Caribische eilandjes Saint Vincent en Saint Lucia, waar minstens twaalf doden vielen.

In Haïti leven nog steeds meer dan een miljoen mensen in tentenkampen buiten de hoofdstad Port-au-Prince, na de verwoestende aardbeving van januari. Ze kregen van de overheid de raad om een veiliger onderkomen te zoeken.

Hulporganisaties vrezen dat ook de cholera-uitbraak drastisch zal verergeren, als Haïti nu wordt getroffen door de stortregens van storm Tomas.

(KVDA)

De cholera-epidemie in Haïti heeft nu al 442 mensenlevens geëist, dat zijn er 105 nieuwe sinds afgelopen zaterdag. Dat melden de Haïtiaanse autoriteiten. Het fel geteisterde Caribische land moet zich nu schrap zetten voor de komst van de tropische storm Tomas. Meteorologen voorspellen dat Tomas vrijdagochtend (lokale tijd) aan land zal gaan in het zuidwesten van Haïti. Gevreesd wordt ook dat de storm opnieuw uitgroeit tot een orkaan, met windsnelheden van meer dan 120 km/u. Tomas richtte eerder als een orkaan van categorie 1 zware schade aan op de Caribische eilandjes Saint Vincent en Saint Lucia, waar minstens twaalf doden vielen. In Haïti leven nog steeds meer dan een miljoen mensen in tentenkampen buiten de hoofdstad Port-au-Prince, na de verwoestende aardbeving van januari. Ze kregen van de overheid de raad om een veiliger onderkomen te zoeken. Hulporganisaties vrezen dat ook de cholera-uitbraak drastisch zal verergeren, als Haïti nu wordt getroffen door de stortregens van storm Tomas. (KVDA)