Nederlandse computerkrakers dreigen computergegevens en e-mailverkeer van Shariah4Holland te openbaren als de radicaal-islamitische actiegroep 'haar toon in het maatschappelijk debat niet matigt'.
Dat schrijft dagblad De Telegraaf.

Hackers volgen Sharia4Holland al maanden

De hackers opereren gezamenlijk onder de schuilnaam Anonymous. Zij zeggen de radicale moslimbeweging al maanden te volgen. Daardoor zijn ze in het bezit van ruim twee gigabyte aan gegevens van deze leden, waaronder ook die van de leden van Sharia4Belgium. Fouad Belkacem, woordvoerder van de Belgsiche tak, werd in mei nog uitgenodigd door zijn Nederlandse broeders om te komen spreken.

Maar ook de omgekeerde beweging wordt gemaakt: bij de niqabrellen in Molenbeek kon Sharia4Belgium een beroep doen op onder meer Nederlandse en Spaanse collega's.

Terroristische activiteiten

De radicale moslims zouden in het Arabisch communiceren en onder meer spreken over terroristische activiteiten en financiële steun uit het buitenland. De anonieme hackers dreigen die belastende computerbestanden te openbaren als de islamisten doorgaan met hun 'zeer extreme en gevaarlijke statements'.

De anonieme hackers staven hun beschuldigingen niet met vrijgegeven bewijsmateriaal, aldus nog de krant.

Aangehouden

De politie hield eind mei de woordvoerder van de radicaal-islamitische groepering Sharia4Holland aan. De man wordt verdacht van bedreiging van PVV-leider Geert Wilders. (Elsevier/AH/Belga/SD)

Nederlandse computerkrakers dreigen computergegevens en e-mailverkeer van Shariah4Holland te openbaren als de radicaal-islamitische actiegroep 'haar toon in het maatschappelijk debat niet matigt'. Dat schrijft dagblad De Telegraaf. Hackers volgen Sharia4Holland al maanden De hackers opereren gezamenlijk onder de schuilnaam Anonymous. Zij zeggen de radicale moslimbeweging al maanden te volgen. Daardoor zijn ze in het bezit van ruim twee gigabyte aan gegevens van deze leden, waaronder ook die van de leden van Sharia4Belgium. Fouad Belkacem, woordvoerder van de Belgsiche tak, werd in mei nog uitgenodigd door zijn Nederlandse broeders om te komen spreken. Maar ook de omgekeerde beweging wordt gemaakt: bij de niqabrellen in Molenbeek kon Sharia4Belgium een beroep doen op onder meer Nederlandse en Spaanse collega's.Terroristische activiteiten De radicale moslims zouden in het Arabisch communiceren en onder meer spreken over terroristische activiteiten en financiële steun uit het buitenland. De anonieme hackers dreigen die belastende computerbestanden te openbaren als de islamisten doorgaan met hun 'zeer extreme en gevaarlijke statements'. De anonieme hackers staven hun beschuldigingen niet met vrijgegeven bewijsmateriaal, aldus nog de krant. AangehoudenDe politie hield eind mei de woordvoerder van de radicaal-islamitische groepering Sharia4Holland aan. De man wordt verdacht van bedreiging van PVV-leider Geert Wilders. (Elsevier/AH/Belga/SD)