Sinds de moordende groepsverkrachting op een jonge studente in New Delhi in december worden heel wat maatschappelijke debatten gevoerd. Een grote ommekeer, want voor de beestachtige misdaad werden seksuele misdrijven trendmatig gebagatelliseerd of doodgezwegen in India.

Maar de hevige protesten en de eis om vrouwen beter te schermen, alsook strengere wetten tegen verkrachting in te voeren, hebben voorlopig nog niet veel uitgehaald.

Na de fatale verkrachting in New Delhi, worden nog steeds talrijke meisjes en vrouwen verkracht. Met dit verschil dat er tegenwoordig in de mdeia uitgebreider wordt bericht over deze seksuele misdrijven dan ooit tevoren.

3 zusjes verkracht

Het zoveelste geval van seksuele agressie dat de Indiase samenleving schokt, komt uit een dorp in het oosten van India waar drie zusjes van 6 tot 11 jaar verkracht werden, waarna ze gedood en in een waterput gegooid werden.

De lichamen van de drie zusjes zijn teruggevonden twee dagen nadat hun verdwijning op 14 februari was gemeld. De meisjes waren 6, 9 en 11 jaar oud. Uit de lijkschouwing bleek dat ze eerst verkracht waren.

Volgens leden van de familie waren de zussen hun moeder gaan zoeken, die niet thuis was.

Vier mensen werden in voorlopige hechtenis genomen in het kader van het onderzoek. Het drama lokte een manifestatie van de dorpsbewoners uit.

Verkracht en gedumpt

Eerder was er ook al een zesjarig meisje verkracht en gedumpt in New Delhi. Het kind werd gekidnapt en achtergelaten aan de kant van de weg. "Uit medisch onderzoek blijkt dat het meisje verkracht werd. Ze herstelt in een ziekenhuis", aldus een lokale politieagent.

De misdaad raakte pas bekend nadat lokale kranten en nieuwszenders het bericht verspreid hadden.

In deze zaak zijn nog geen daders gevat. De politie beschikt over weinig informatie, omdat het meisje niet in staat is een degelijke verklaring te geven.

Ontvoerd

Nog in New Delhi kon de politie enkele weken geleden een slachtoffer van een nieuwe groepsverkrachting uit de handen van vier vermoedelijke daders bevrijden. De politie kon de wagen van de verdachten met de 24-jarige ontvoerde vrouw, die een van de verdachten kenden, na een achtervolging klemrijden.

De daders zouden zich in de rijdende auto aan hun slachtoffer hebben vergrepen. De chauffeur was door een politieversperring gereden en kon pas na een spannende achtervolging gestopt worden. De juiste omstandigheden van de misdaad worden nog onderzocht.

Andere verhalen in de media vertellen over een man die een jong meisje met een ijzeren staaf in de mond had geramd, toen ze zich tegen zijn verkrachtingspoging verzette. In New Delhi zou ook een Chinese vrouw verkracht zijn geweest. (Belga/TE)

Sinds de moordende groepsverkrachting op een jonge studente in New Delhi in december worden heel wat maatschappelijke debatten gevoerd. Een grote ommekeer, want voor de beestachtige misdaad werden seksuele misdrijven trendmatig gebagatelliseerd of doodgezwegen in India. Maar de hevige protesten en de eis om vrouwen beter te schermen, alsook strengere wetten tegen verkrachting in te voeren, hebben voorlopig nog niet veel uitgehaald. Na de fatale verkrachting in New Delhi, worden nog steeds talrijke meisjes en vrouwen verkracht. Met dit verschil dat er tegenwoordig in de mdeia uitgebreider wordt bericht over deze seksuele misdrijven dan ooit tevoren. 3 zusjes verkracht Het zoveelste geval van seksuele agressie dat de Indiase samenleving schokt, komt uit een dorp in het oosten van India waar drie zusjes van 6 tot 11 jaar verkracht werden, waarna ze gedood en in een waterput gegooid werden. De lichamen van de drie zusjes zijn teruggevonden twee dagen nadat hun verdwijning op 14 februari was gemeld. De meisjes waren 6, 9 en 11 jaar oud. Uit de lijkschouwing bleek dat ze eerst verkracht waren. Volgens leden van de familie waren de zussen hun moeder gaan zoeken, die niet thuis was. Vier mensen werden in voorlopige hechtenis genomen in het kader van het onderzoek. Het drama lokte een manifestatie van de dorpsbewoners uit. Verkracht en gedumpt Eerder was er ook al een zesjarig meisje verkracht en gedumpt in New Delhi. Het kind werd gekidnapt en achtergelaten aan de kant van de weg. "Uit medisch onderzoek blijkt dat het meisje verkracht werd. Ze herstelt in een ziekenhuis", aldus een lokale politieagent.De misdaad raakte pas bekend nadat lokale kranten en nieuwszenders het bericht verspreid hadden. In deze zaak zijn nog geen daders gevat. De politie beschikt over weinig informatie, omdat het meisje niet in staat is een degelijke verklaring te geven. OntvoerdNog in New Delhi kon de politie enkele weken geleden een slachtoffer van een nieuwe groepsverkrachting uit de handen van vier vermoedelijke daders bevrijden. De politie kon de wagen van de verdachten met de 24-jarige ontvoerde vrouw, die een van de verdachten kenden, na een achtervolging klemrijden. De daders zouden zich in de rijdende auto aan hun slachtoffer hebben vergrepen. De chauffeur was door een politieversperring gereden en kon pas na een spannende achtervolging gestopt worden. De juiste omstandigheden van de misdaad worden nog onderzocht. Andere verhalen in de media vertellen over een man die een jong meisje met een ijzeren staaf in de mond had geramd, toen ze zich tegen zijn verkrachtingspoging verzette. In New Delhi zou ook een Chinese vrouw verkracht zijn geweest. (Belga/TE)