De centrumlinkse Republikeinse Volkspartij (CHP), de grootste oppositiepartij in Turkije, heeft de gedeeltelijke resultaten van de presidentsverkiezingen, waaruit zou blijken dat Recep Tayyip Erdogan een absolute meerderheid behaalt, als "manipulatie" bestempeld. Bij de resultaten die de CHP bereiken, haalt de uittredende president nooit meer dan 48 procent van de stemmen, aldus partijwoordvoerder Bülent Tezcan.

Met meer dan de helft van de stemmen geteld komt Erdogan uit op meer dan 56,4 procent van de stemmen, zo berichtte het staatspersagentschap Anadolu. Muharrem Ince van de CHP haalt 28,65 procent.

Erdogan heeft al van zijn voorsprong moeten inboeten: eerder (met iets meer dan 20 procent geteld) haalde hij nog 59,12 procent. Tezcan riep de kieswaarnemers op tot het einde van de tellingen op hun post te blijven. Hij riep de burgers ook op bij de diverse kiescommissies de wacht te gaan houden tot maandagmorgen.

Bij de parlementsverkiezingen ligt de door Erdogans islamitisch-conservatieve AKP-partij aangevoerde alliantie met 57,48 procent van de stemmen op kop. Dat zou een comfortabele meerderheid betekenen van 354 op 600 zetels in het parlement. Voor de parlementsverkiezingen is ongeveer de helft van de stemmen geteld.

Tweede is het oppositieblok met onder meer het seculiere CHP, dat uitkomt op 31,51 procent. De pro-Koerdische HDP zou met 9,56 procent de kiesdrempel van tien procent net niet halen. Maar naarmate er meer stemmen geteld zijn, krimpt ook hier de voorsprong van het AKP-kamp.

De centrumlinkse Republikeinse Volkspartij (CHP), de grootste oppositiepartij in Turkije, heeft de gedeeltelijke resultaten van de presidentsverkiezingen, waaruit zou blijken dat Recep Tayyip Erdogan een absolute meerderheid behaalt, als "manipulatie" bestempeld. Bij de resultaten die de CHP bereiken, haalt de uittredende president nooit meer dan 48 procent van de stemmen, aldus partijwoordvoerder Bülent Tezcan.Met meer dan de helft van de stemmen geteld komt Erdogan uit op meer dan 56,4 procent van de stemmen, zo berichtte het staatspersagentschap Anadolu. Muharrem Ince van de CHP haalt 28,65 procent. Erdogan heeft al van zijn voorsprong moeten inboeten: eerder (met iets meer dan 20 procent geteld) haalde hij nog 59,12 procent. Tezcan riep de kieswaarnemers op tot het einde van de tellingen op hun post te blijven. Hij riep de burgers ook op bij de diverse kiescommissies de wacht te gaan houden tot maandagmorgen. Bij de parlementsverkiezingen ligt de door Erdogans islamitisch-conservatieve AKP-partij aangevoerde alliantie met 57,48 procent van de stemmen op kop. Dat zou een comfortabele meerderheid betekenen van 354 op 600 zetels in het parlement. Voor de parlementsverkiezingen is ongeveer de helft van de stemmen geteld. Tweede is het oppositieblok met onder meer het seculiere CHP, dat uitkomt op 31,51 procent. De pro-Koerdische HDP zou met 9,56 procent de kiesdrempel van tien procent net niet halen. Maar naarmate er meer stemmen geteld zijn, krimpt ook hier de voorsprong van het AKP-kamp.