Groot-Brittannië is begonnen met het leveren van humanitaire hulp aan mensen in het noorden van Irak die door de opmars van de extremistische Islamitische Staat (IS) bedreigd worden. Zo heeft een woordvoerder van het Britse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking aan het Franse persbureau AFP gezegd.

Een eerste van twee door het Britse leger gestuurde vliegtuigen dropte voedsel en water voor de Yezedi-minderheid die in het Sinjar-gebergte geblokkeerd zit. Een tweede zal later volgen.

De twee Hercules C-130 toestellen zijn opgestegen vanop de basis Brize Norton in Groot-Brittannië. Ze hebben ook tenten en waterfilters bij, en lampen op zonne-energie die ook gsm's kunnen opladen, aldus een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie.

Enkele dagen geleden startten de Verenigde Staten met luchtaanvallen op stellingen van de IS in Irak.(Belga/WB)

Groot-Brittannië is begonnen met het leveren van humanitaire hulp aan mensen in het noorden van Irak die door de opmars van de extremistische Islamitische Staat (IS) bedreigd worden. Zo heeft een woordvoerder van het Britse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking aan het Franse persbureau AFP gezegd.Een eerste van twee door het Britse leger gestuurde vliegtuigen dropte voedsel en water voor de Yezedi-minderheid die in het Sinjar-gebergte geblokkeerd zit. Een tweede zal later volgen. De twee Hercules C-130 toestellen zijn opgestegen vanop de basis Brize Norton in Groot-Brittannië. Ze hebben ook tenten en waterfilters bij, en lampen op zonne-energie die ook gsm's kunnen opladen, aldus een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie. Enkele dagen geleden startten de Verenigde Staten met luchtaanvallen op stellingen van de IS in Irak.(Belga/WB)