‘Groot aantal medicijnen aangetroffen in woning Andreas Lubitz’

Speurders halen spullen weg uit het huis van Andreas Lubitz © AFP

De Duitse politie heeft in het appartement van Andreas Lubitz in Düsseldorf ‘een groot aantal medicijnen’ aangetroffen voor de behandeling van psychische stoornissen.

Lubitz is de copiloot die ervan verdacht wordt een Airbus A320 van Germanwings moedwillig te hebben laten neerstorten in de Franse Alpen. Dat schrijft de Duitse krant Welt am Sonntag.

Die Welt meent ook te weten dat Lubitz in behandeling was bij ‘verschillende neurologen en psychiaters’. De krant beroept zich voor die informatie op een ‘hooggeplaatste onderzoeker’.

Lubitz zou onder ernstige stress geleden hebben en was naar verluidt zwaar depressief. In het kader van hun onderzoek ondervragen de politiediensten momenteel de collega’s, de vrienden en de familieleden van Lubitz.

Ondertussen is in de Franse Alpen de zoektocht naar de slachtoffers van de crash verdergezet. Nadat de bergingwerkzaamheden tijdens de nacht onderbroken waren, vertrokken zaterdagochtend opnieuw helikopters naar de plek waar de Airbus A320 neerstortte.

De reddingswerkers houden zich niet alleen bezig met de berging en identificering van de slachtoffers, maar zijn ook op zoek naar de tweede zwarte doos van het vliegtuig, die de vluchtgegevens registreert. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content