Met een Spitzenkandidat nomineert (bijna) elke politieke familie haar kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie. In 2014 was Jean-Claude Juncker het uithangbord van de Europese Volkspartij, na de verkiezingen werd hij ook effectief benoemd als voorzitter van de Commissie. In 2019 worden opnieuw verschillende Spitzenkandidaten het veld ingestuurd.

De groenen kiezen als enigen voor een duo. Op een partijcongres in Berlijn werden Ska Keller en Bas Eickhout zaterdag officieel aangeduid als de kopstukken van de Europese campagne. Met Petra De Sutter was ook aan Groen-politica in de running. Zij werd derde en haalde het dus net niet.

Met een Spitzenkandidat nomineert (bijna) elke politieke familie haar kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie. In 2014 was Jean-Claude Juncker het uithangbord van de Europese Volkspartij, na de verkiezingen werd hij ook effectief benoemd als voorzitter van de Commissie. In 2019 worden opnieuw verschillende Spitzenkandidaten het veld ingestuurd. De groenen kiezen als enigen voor een duo. Op een partijcongres in Berlijn werden Ska Keller en Bas Eickhout zaterdag officieel aangeduid als de kopstukken van de Europese campagne. Met Petra De Sutter was ook aan Groen-politica in de running. Zij werd derde en haalde het dus net niet.