Werknemers uit de Griekse openbare sector hebben dinsdag de Acropolissite in Athene bestormd uit protest tegen de besparingsmaatregelen in ruil voor de Europese noodhulp. Hun actie kwam er aan het begin van een 48-urenstakling.

De Griekse regering heeft aangekondigd dat ze dertig miljard extra gaat besparen in ruil voor 110 miljard aan noodleningen van de landen van de eurozone en het IMF.

De overheidsvakbond Adedy had eerder aangekondigd dat ze op woensdag 5 mei een 24-urenstaking zou houden, maar de actie werd vervroegd en begon al dinsdag.

Dinsdagmorgen drongent tientallen communistische betogers door tot de Acropolis terwijl ze grote spandoeken onthulden met de leuze 'Volkeren van Europa, sta op.'

Duizenden studenten en leraars stapten met zwarte vlaggen op naar het parlement.

Nabij het parlementsgebouw braken ongeregeldheden uit toen demonstranten met stenen gooiden naar de politie, die antwoordde met traangas.

Werknemers uit de Griekse openbare sector hebben dinsdag de Acropolissite in Athene bestormd uit protest tegen de besparingsmaatregelen in ruil voor de Europese noodhulp. Hun actie kwam er aan het begin van een 48-urenstakling.De Griekse regering heeft aangekondigd dat ze dertig miljard extra gaat besparen in ruil voor 110 miljard aan noodleningen van de landen van de eurozone en het IMF.De overheidsvakbond Adedy had eerder aangekondigd dat ze op woensdag 5 mei een 24-urenstaking zou houden, maar de actie werd vervroegd en begon al dinsdag.Dinsdagmorgen drongent tientallen communistische betogers door tot de Acropolis terwijl ze grote spandoeken onthulden met de leuze 'Volkeren van Europa, sta op.'Duizenden studenten en leraars stapten met zwarte vlaggen op naar het parlement.Nabij het parlementsgebouw braken ongeregeldheden uit toen demonstranten met stenen gooiden naar de politie, die antwoordde met traangas.