Het ministerie voor Civiele Bescherming deelt mee dat de activisten niet de toestemming krijgen met hun hulpschepen naar Gaza te varen, aangezien Israël een verbodszone voor de schepen oplegde.Sinds een week bereiden activisten uit talrijke staten zich voor om vanuit verschillende havens aan de Middellandse Zee met hulpgoederen naar Gaza te varen.

In 2010 probeerde al een hulpvloot om de Israëlische blokkade van de Palestijnse Gazastrook te doorbreken. Bij de bestorming van een schip door een Israëlisch commando werden toen negen Turkse activisten gedood.

Israël: 'vastbesloten de vloot te onderscheppen'

Israël deelde maandag mee dat het 'vastbesloten' is om de vloot te onderscheppen, maar dat het daarbij geen slachtoffers wil maken. Het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde vorige week al alle Griekse burgers en bemanningen van Griekse schepen om niet aan de actie deel te nemen.

De Griekse kustwacht hield vrijdag ook al een Amerikaans schip tegen, dat de haven van Piraeus uitvoer om zich bij de vloot te voegen. De activisten hopen dit weekend uit te kunnen varen. (Belga/SD)

Het ministerie voor Civiele Bescherming deelt mee dat de activisten niet de toestemming krijgen met hun hulpschepen naar Gaza te varen, aangezien Israël een verbodszone voor de schepen oplegde.Sinds een week bereiden activisten uit talrijke staten zich voor om vanuit verschillende havens aan de Middellandse Zee met hulpgoederen naar Gaza te varen. In 2010 probeerde al een hulpvloot om de Israëlische blokkade van de Palestijnse Gazastrook te doorbreken. Bij de bestorming van een schip door een Israëlisch commando werden toen negen Turkse activisten gedood. Israël: 'vastbesloten de vloot te onderscheppen' Israël deelde maandag mee dat het 'vastbesloten' is om de vloot te onderscheppen, maar dat het daarbij geen slachtoffers wil maken. Het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde vorige week al alle Griekse burgers en bemanningen van Griekse schepen om niet aan de actie deel te nemen. De Griekse kustwacht hield vrijdag ook al een Amerikaans schip tegen, dat de haven van Piraeus uitvoer om zich bij de vloot te voegen. De activisten hopen dit weekend uit te kunnen varen. (Belga/SD)