Het boorplatform van het Schotse Cairn Energy was op weg van Turkije naar Groenland om daar tussen de ijsbergen naar olie te boren. Nadat het de haven van Istanboel had verlaten, werd het ingehaald door de speedboten van Greenpeaceactivisten. Toen die het boorplatform beklommen hadden, ontvouwden ze spandoeken met onder meer de boodschap: "De olie voorbij, kies voor schone energie".

Ondanks de bezetting, zette de Leiv Eiriksson zijn tocht gewoon verder. De actievoerders zijn echter bereid hun actie dagenlang vol te houden. (LV)

Het boorplatform van het Schotse Cairn Energy was op weg van Turkije naar Groenland om daar tussen de ijsbergen naar olie te boren. Nadat het de haven van Istanboel had verlaten, werd het ingehaald door de speedboten van Greenpeaceactivisten. Toen die het boorplatform beklommen hadden, ontvouwden ze spandoeken met onder meer de boodschap: "De olie voorbij, kies voor schone energie". Ondanks de bezetting, zette de Leiv Eiriksson zijn tocht gewoon verder. De actievoerders zijn echter bereid hun actie dagenlang vol te houden. (LV)