Goran Hadzic, de laatste oorlogsmisdadiger die nog werd gezocht door het Joegoslavië-Tribunaal, is vanmiddag opgesloten in het VN-gedeelte van de gevangenis in het Nederlandse Scheveningen.
Dat meldt de griffie van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Hadzic zal binnen enkele dagen voor het eerst worden voorgeleid. Wanneer precies is nog niet bekend.

Laatste
Het wordt de laatste eerste voorgeleiding van een verdachte van oorlogsmisdaden voor het tijdelijke VN-hof in Den Haag. Hadzic was de laatste voortvluchtige verdachte op de lijst van 161 aangeklaagde personen.

De eerste voorgeleiding was op 26 april 1995, toen de Bosnische Serviër Dusko Tadic als eerste verdachte in handen kwam van het tribunaal. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar cel en is sinds 2008 weer op vrije voeten.

Gearresteerd
De 52-jarige Hadzic werd woensdag in Noord-Servië gearresteerd na ruim zeven jaar lang op de vlucht te zijn geweest. Het Joegoslavië-Tribunaal heeft de voormalige leider van de Kroatische Serviërs aangeklaagd wegens misdaden in de Balkanoorlog begin jaren 90. (Belga/KVDA)

Goran Hadzic, de laatste oorlogsmisdadiger die nog werd gezocht door het Joegoslavië-Tribunaal, is vanmiddag opgesloten in het VN-gedeelte van de gevangenis in het Nederlandse Scheveningen. Dat meldt de griffie van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Hadzic zal binnen enkele dagen voor het eerst worden voorgeleid. Wanneer precies is nog niet bekend. Laatste Het wordt de laatste eerste voorgeleiding van een verdachte van oorlogsmisdaden voor het tijdelijke VN-hof in Den Haag. Hadzic was de laatste voortvluchtige verdachte op de lijst van 161 aangeklaagde personen. De eerste voorgeleiding was op 26 april 1995, toen de Bosnische Serviër Dusko Tadic als eerste verdachte in handen kwam van het tribunaal. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar cel en is sinds 2008 weer op vrije voeten. Gearresteerd De 52-jarige Hadzic werd woensdag in Noord-Servië gearresteerd na ruim zeven jaar lang op de vlucht te zijn geweest. Het Joegoslavië-Tribunaal heeft de voormalige leider van de Kroatische Serviërs aangeklaagd wegens misdaden in de Balkanoorlog begin jaren 90. (Belga/KVDA)