Nog eens 118 mensen werden op het laatste nippertje van de reling geplukt, meldt de New York Times. Zodoende is er op de brug bijna om de dag een al dan niet succesvolle zelfmoordpoging.

De autoriteiten staan dan ook op het punt om groen licht te geven voor een zelfmoordpreventienet. Dat zou een meter of zeven onder het wegdek hangen en springers opvangen. Gebouwen als de Empire State Building, de Eiffeltoren en de Sydney Harbour Bridge hebben al zulke netten.

Niet pijnloos

De Golden Gate Bridge is de populairste zelfmoordplek van de VS en één van de populairste van de wereld. Het wegdek van de brug bevindt zich 75 boven het water. Wie springt, valt vier seconden en raakt het wateroppervlak tegen 120 kilometer per uur.

In tegenstelling tot wat veel kandidaat-zelfmoordenaars denken, zijn de meeste mensen niet op slag dood en is de sprong in het diepe dus verre van pijnloos, zegt Ken Holmes een gepensioneerde lijkschouwer in San Francisco. Doorgaans wordt hun ribbenkast verbrijzeld en sterven ze aan verdrinking of interne bloedingen.

Zelfmoordimpulsen

Opmerkelijk genoeg was er al jaren tegentand tegen netten om zelfmoordenaars op te vangen. Die zouden een lelijk aanhangsel worden voor de historische brug, luidde het, en ze zouden niet voor minder zelfmoorden zorgen, omdat kandidaat-zelfmoordenaars elders opnieuw zouden proberen.

Voorstanders zeggen echter dat de van staaldraad gemaakte netten zo goed als onzichtbaar zouden zijn. Bovendien toont onderzoek aan dat zelfmoordimpulsen vaak van zeer voorbijgaande aard zijn, schrijft The New York Times. In en studie uit 1978 van de universiteit van Californië werden mensen die tussen 1937 en 1971 hadden geprobeerd om van de Golden Gate Bridge te springen gevolgd. 90 procent van hen was in 1978 nog steeds in leven.

Nog eens 118 mensen werden op het laatste nippertje van de reling geplukt, meldt de New York Times. Zodoende is er op de brug bijna om de dag een al dan niet succesvolle zelfmoordpoging.De autoriteiten staan dan ook op het punt om groen licht te geven voor een zelfmoordpreventienet. Dat zou een meter of zeven onder het wegdek hangen en springers opvangen. Gebouwen als de Empire State Building, de Eiffeltoren en de Sydney Harbour Bridge hebben al zulke netten.De Golden Gate Bridge is de populairste zelfmoordplek van de VS en één van de populairste van de wereld. Het wegdek van de brug bevindt zich 75 boven het water. Wie springt, valt vier seconden en raakt het wateroppervlak tegen 120 kilometer per uur.In tegenstelling tot wat veel kandidaat-zelfmoordenaars denken, zijn de meeste mensen niet op slag dood en is de sprong in het diepe dus verre van pijnloos, zegt Ken Holmes een gepensioneerde lijkschouwer in San Francisco. Doorgaans wordt hun ribbenkast verbrijzeld en sterven ze aan verdrinking of interne bloedingen. Opmerkelijk genoeg was er al jaren tegentand tegen netten om zelfmoordenaars op te vangen. Die zouden een lelijk aanhangsel worden voor de historische brug, luidde het, en ze zouden niet voor minder zelfmoorden zorgen, omdat kandidaat-zelfmoordenaars elders opnieuw zouden proberen. Voorstanders zeggen echter dat de van staaldraad gemaakte netten zo goed als onzichtbaar zouden zijn. Bovendien toont onderzoek aan dat zelfmoordimpulsen vaak van zeer voorbijgaande aard zijn, schrijft The New York Times. In en studie uit 1978 van de universiteit van Californië werden mensen die tussen 1937 en 1971 hadden geprobeerd om van de Golden Gate Bridge te springen gevolgd. 90 procent van hen was in 1978 nog steeds in leven.