Er zijn op dit moment negen lichamen geborgen. Een honderdvijftigtal mensen zijn nog vermist.

Het incident vond plaats in de buurt van Joshimath in de deelstaat Uttarakhand in de Indiase Himalaya. Een stuk gletsjer denderde in de rivier en veroorzaakte een soort vloedgolf.

In een dorp in de buurt zijn veel huizen beschadigd en zeker drie bruggen zijn door de woeste stroom weggeslagen. De mensen die in het dal wonen zijn opgeroepen onmiddellijk te vertrekken.

Een in aanbouw zijnde stuwdam en energiecentrale zijn volgens ooggetuigen door het wassende water vrijwel weggevaagd. Daar worden veel werknemers vermist. Er werkten ongeveer tweehonderd mensen aan het project.

De reddingsdiensten zijn te plaatse gekomen met helikopters.

Het gebied ligt ongeveer 300 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad New Delhi.

Bekijk hieronder een reportage van de Indiase televisiezender NDTV.

Er zijn op dit moment negen lichamen geborgen. Een honderdvijftigtal mensen zijn nog vermist. Het incident vond plaats in de buurt van Joshimath in de deelstaat Uttarakhand in de Indiase Himalaya. Een stuk gletsjer denderde in de rivier en veroorzaakte een soort vloedgolf. In een dorp in de buurt zijn veel huizen beschadigd en zeker drie bruggen zijn door de woeste stroom weggeslagen. De mensen die in het dal wonen zijn opgeroepen onmiddellijk te vertrekken. Een in aanbouw zijnde stuwdam en energiecentrale zijn volgens ooggetuigen door het wassende water vrijwel weggevaagd. Daar worden veel werknemers vermist. Er werkten ongeveer tweehonderd mensen aan het project.De reddingsdiensten zijn te plaatse gekomen met helikopters. Het gebied ligt ongeveer 300 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad New Delhi. Bekijk hieronder een reportage van de Indiase televisiezender NDTV.