Zowat twintig gebouwen staan in lichterlaaie. Meer dan 400 brandweermannen proberen de vlammenzee te bestrijden. Ook een flink deel van de houten Boardwalk zelf is afgebrand. Dat heeft gouverneur van New Jersey Chris Christie meegedeeld.

Het vuur ontstond in een ijsjeszaak en breidde, mede door de sterke wind, snel uit naar aanpalende panden.

"Dit is echt een ondenkbare situatie. Brandweermannen uit heel New Jersey bekampen het vuur", aldus Christie, die niet kon ingaan op de oorzaak. Volgens hem is de brand nu wel onder controle.

De met horeca en ander vermaak afgezoomde Boardwalk was vanouds al een populair vakantieoord aan de Amerikanse Oostkust. Hij werd nog beroemder door televisieseries als 'Boardwalk Empire' let Steve Buscemi en de realityreeks ' Jersey Shore'.

Extra pijnlijk is dat de dijk net volledig gerenoveerd was nadat orkaan Sandy er vorig jaar zwaar had huisgehouden. (Belga/TV)

Zowat twintig gebouwen staan in lichterlaaie. Meer dan 400 brandweermannen proberen de vlammenzee te bestrijden. Ook een flink deel van de houten Boardwalk zelf is afgebrand. Dat heeft gouverneur van New Jersey Chris Christie meegedeeld. Het vuur ontstond in een ijsjeszaak en breidde, mede door de sterke wind, snel uit naar aanpalende panden."Dit is echt een ondenkbare situatie. Brandweermannen uit heel New Jersey bekampen het vuur", aldus Christie, die niet kon ingaan op de oorzaak. Volgens hem is de brand nu wel onder controle. De met horeca en ander vermaak afgezoomde Boardwalk was vanouds al een populair vakantieoord aan de Amerikanse Oostkust. Hij werd nog beroemder door televisieseries als 'Boardwalk Empire' let Steve Buscemi en de realityreeks ' Jersey Shore'. Extra pijnlijk is dat de dijk net volledig gerenoveerd was nadat orkaan Sandy er vorig jaar zwaar had huisgehouden. (Belga/TV)