Mandela werd woensdagavond laat opgenomen in het ziekenhuis in Johannesburg met een longinfectie. Hij wordt 'nauwlettend in de gaten gehouden door het beste medische team'.

Onderzoek

Ruim twee weken geleden werd de voormalige ANC-leider opgenomen voor onderzoek. Toen liet een woordvoerder weten dat het onderzoek 'succesvol' was verlopen.

Zuma hoopt dat Mandela snel herstelt. 'We vragen het volk van Zuid-Afrika te bidden voor onze geliefde Madiba en zijn familie.'

Vocht in de longen

Nelson Mandela reageert op zijn behandeling en ademt weer zonder moeilijkheden. Dat laat een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma weten, drie dagen nadat de 94-jarige voormalige president werd opgenomen voor een longinfectie.

"De dokters menen dat Mandela door de longinfectie pleuravocht ontwikkelde, maar dat is nu gedraineerd", aldus de woordvoerder. "Daardoor kan hij nu weer zonder moeilijkheden ademen. Hij blijft goed reageren op de behandeling."

Gevangenis

Tijdens het apartheidsbewind zat Mandela 27 jaar in de gevangenis, waar hij in de jaren tachtig tuberculose opliep. In 1990 kwam hij vrij. Na de eerste vrije verkiezingen sinds de afschaffing van de rassenscheiding werd hij in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

In 1993 ontving hij samen met Frederik de Klerk de Nobelprijs voor de Vrede. (Elsevier/Kelly van Alphen/TV/EA)

Mandela werd woensdagavond laat opgenomen in het ziekenhuis in Johannesburg met een longinfectie. Hij wordt 'nauwlettend in de gaten gehouden door het beste medische team'. Onderzoek Ruim twee weken geleden werd de voormalige ANC-leider opgenomen voor onderzoek. Toen liet een woordvoerder weten dat het onderzoek 'succesvol' was verlopen. Zuma hoopt dat Mandela snel herstelt. 'We vragen het volk van Zuid-Afrika te bidden voor onze geliefde Madiba en zijn familie.' Vocht in de longen Nelson Mandela reageert op zijn behandeling en ademt weer zonder moeilijkheden. Dat laat een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma weten, drie dagen nadat de 94-jarige voormalige president werd opgenomen voor een longinfectie. "De dokters menen dat Mandela door de longinfectie pleuravocht ontwikkelde, maar dat is nu gedraineerd", aldus de woordvoerder. "Daardoor kan hij nu weer zonder moeilijkheden ademen. Hij blijft goed reageren op de behandeling." Gevangenis Tijdens het apartheidsbewind zat Mandela 27 jaar in de gevangenis, waar hij in de jaren tachtig tuberculose opliep. In 1990 kwam hij vrij. Na de eerste vrije verkiezingen sinds de afschaffing van de rassenscheiding werd hij in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. In 1993 ontving hij samen met Frederik de Klerk de Nobelprijs voor de Vrede. (Elsevier/Kelly van Alphen/TV/EA)