Volgens Unicef zijn nabij Malakal in het noorden van Zuid-Soedan minstens 89 jongens ontvoerd toen zij hun examens aan het afleggen waren. Sommige kinderen waren nauwelijks dertien jaar oud. Op gezag van ooggetuigen legde de VN-organisatie uit dat "gewapende soldaten" de plaats Wau Shilluk hadden omsingeld en huis na huis doorzochten.

Jongens ouder dan twaalf jaar werden met geweld meegenomen. Wie achter de ontvoeringen zit, is nog niet duidelijk.

In Zuid-Soedan wordt momenteel strijd geleverd tussen het regeringsleger en troepen van de oppositie. Langs beide kanten zijn al gevallen bekend van het inzetten van kindsoldaten. Volgens Human Rights Watch gaat het in totaal om duizenden kinderen die worden ingezet in het conflict. Nochtans hebben beide partijen beloofd om dat niet langer te doen. (Belga/JH)

Volgens Unicef zijn nabij Malakal in het noorden van Zuid-Soedan minstens 89 jongens ontvoerd toen zij hun examens aan het afleggen waren. Sommige kinderen waren nauwelijks dertien jaar oud. Op gezag van ooggetuigen legde de VN-organisatie uit dat "gewapende soldaten" de plaats Wau Shilluk hadden omsingeld en huis na huis doorzochten. Jongens ouder dan twaalf jaar werden met geweld meegenomen. Wie achter de ontvoeringen zit, is nog niet duidelijk.In Zuid-Soedan wordt momenteel strijd geleverd tussen het regeringsleger en troepen van de oppositie. Langs beide kanten zijn al gevallen bekend van het inzetten van kindsoldaten. Volgens Human Rights Watch gaat het in totaal om duizenden kinderen die worden ingezet in het conflict. Nochtans hebben beide partijen beloofd om dat niet langer te doen. (Belga/JH)