Labour ziet in dat haar pogingen om met de Liberaal Democraten een nieuwe Britse regering te vormen voorbij zijn. Dat meldt de BBC dinsdag.

De weg lijkt daarmee vrij voor een coalitie van de Conservatieven en de Lib Dems. David Cameron zou daarbij Gordon Brown van Labour opvolgen als premier.

De twee partijen voeren al gesprekken sinds de verkiezingen van vorige donderdag.

In de loop van dinsdag had Cameron een privégesprek van een uur met Nick Clegg, de leider van de Liberaal Democraten.

Labour lonkte ook naar een coalitie met de Lib Dems. De gesprekken tussen beide partijen begonnen formeel maandag nadat Gordon Brown zijn voornemen bekend had gemaakt om af te treden als Labour-leider.

Brown zou een struikelblok geweest zijn voor de Liberaal Democraten. Maar volgens de BBC ziet Labour het nutteloze van haar poging in om een coalitie te vormen met de Lib Dems.

Labour ziet in dat haar pogingen om met de Liberaal Democraten een nieuwe Britse regering te vormen voorbij zijn. Dat meldt de BBC dinsdag.De weg lijkt daarmee vrij voor een coalitie van de Conservatieven en de Lib Dems. David Cameron zou daarbij Gordon Brown van Labour opvolgen als premier.De twee partijen voeren al gesprekken sinds de verkiezingen van vorige donderdag.In de loop van dinsdag had Cameron een privégesprek van een uur met Nick Clegg, de leider van de Liberaal Democraten.Labour lonkte ook naar een coalitie met de Lib Dems. De gesprekken tussen beide partijen begonnen formeel maandag nadat Gordon Brown zijn voornemen bekend had gemaakt om af te treden als Labour-leider.Brown zou een struikelblok geweest zijn voor de Liberaal Democraten. Maar volgens de BBC ziet Labour het nutteloze van haar poging in om een coalitie te vormen met de Lib Dems.