In Frankrijk is sinds maandag het boerkaverbod van kracht. Wie in het openbaar gezichtsverhullende kledij zoals een boerka of een nikab draagt, riskeert voortaan een boete van 150 euro en een cursus inburgering.

Mannen die hun vrouwen verplichten een boerka of nikab te dragen kunnen een nog veel hogere boete en een celstraf tot twee jaar krijgen. Frankrijk is het eerste land in Europa dat een dergelijk verbod invoert.

In Frankrijk wonen ruim vijf miljoen moslims. Naar schatting 2.000 moslimvrouwen zouden een boerka of nikab dragen in het openbaar. Tegenstanders verwijten president Nicolas Sarkozy, wiens populariteit tanende is, dat hij met de maatregel stemmen wil winnen.

Manifestatie
In Parijs zijn maandagochtend twee vrouwen in nikab en verschillende sympathisanten gearresteerd, meldt AFP. Volgens de politie gebeurde dat niet op basis van het nieuwe boerkaverbod, maar omdat ze deelnamen aan een niet-aangekondigde manifestatie. (KVDA)

In Frankrijk is sinds maandag het boerkaverbod van kracht. Wie in het openbaar gezichtsverhullende kledij zoals een boerka of een nikab draagt, riskeert voortaan een boete van 150 euro en een cursus inburgering. Mannen die hun vrouwen verplichten een boerka of nikab te dragen kunnen een nog veel hogere boete en een celstraf tot twee jaar krijgen. Frankrijk is het eerste land in Europa dat een dergelijk verbod invoert. In Frankrijk wonen ruim vijf miljoen moslims. Naar schatting 2.000 moslimvrouwen zouden een boerka of nikab dragen in het openbaar. Tegenstanders verwijten president Nicolas Sarkozy, wiens populariteit tanende is, dat hij met de maatregel stemmen wil winnen.Manifestatie In Parijs zijn maandagochtend twee vrouwen in nikab en verschillende sympathisanten gearresteerd, meldt AFP. Volgens de politie gebeurde dat niet op basis van het nieuwe boerkaverbod, maar omdat ze deelnamen aan een niet-aangekondigde manifestatie. (KVDA)