Zaterdag plannen de zogenaamde 'gele hesjes' een nieuwe betoging gepland in Parijs, zo maakte één van de woordvoerders Eric Drouet dinsdagavond bekend.

Drouet was eerder op de dag ontvangen door de Franse minister van Ecologische Transitie, François de Rugy. De ontmoeting duurde bijna twee uur. 'Maar de Fransen zijn helemaal niet overtuigd', verklaarde hij na afloop. 'We hadden meer verwacht. We hebben het gevoel dat men niet echt het leven van de mensen wil verbeteren. We willen een debat dat verder gaat dan ecologische transitie en dringen aan op nieuw overleg'.

De gele hesjes plannen een betoging komende zaterdag op de Champs Elysées in Parijs. Bij een manifestatie afgelopen weekend kwam het tot geweld en werden tientallen mensen opgepakt.

President Macron maakte dinsdag duidelijk dat hij vast houdt aan zijn plan om de accijnzen op diesel en benzine begin volgend jaar te verhogen. Maar hij beloofde wel een mechanisme in te voeren waarbij de taksen aangepast zouden worden op het moment dat de olieprijzen fors gaan stijgen. Minister de Rugy beloofde op zijn beurt om in alle Franse departementen debatten te organiseren, waar burgers hun mening kwijt kunnen.

De gele hesjes-beweging heeft het intussen moeilijk om zich georganiseerd te krijgen. Officieel is er nu een groep van acht woordvoerders, maar van onderuit worden er vragen gesteld bij hun representativiteit.

Zaterdag plannen de zogenaamde 'gele hesjes' een nieuwe betoging gepland in Parijs, zo maakte één van de woordvoerders Eric Drouet dinsdagavond bekend.Drouet was eerder op de dag ontvangen door de Franse minister van Ecologische Transitie, François de Rugy. De ontmoeting duurde bijna twee uur. 'Maar de Fransen zijn helemaal niet overtuigd', verklaarde hij na afloop. 'We hadden meer verwacht. We hebben het gevoel dat men niet echt het leven van de mensen wil verbeteren. We willen een debat dat verder gaat dan ecologische transitie en dringen aan op nieuw overleg'. De gele hesjes plannen een betoging komende zaterdag op de Champs Elysées in Parijs. Bij een manifestatie afgelopen weekend kwam het tot geweld en werden tientallen mensen opgepakt. President Macron maakte dinsdag duidelijk dat hij vast houdt aan zijn plan om de accijnzen op diesel en benzine begin volgend jaar te verhogen. Maar hij beloofde wel een mechanisme in te voeren waarbij de taksen aangepast zouden worden op het moment dat de olieprijzen fors gaan stijgen. Minister de Rugy beloofde op zijn beurt om in alle Franse departementen debatten te organiseren, waar burgers hun mening kwijt kunnen. De gele hesjes-beweging heeft het intussen moeilijk om zich georganiseerd te krijgen. Officieel is er nu een groep van acht woordvoerders, maar van onderuit worden er vragen gesteld bij hun representativiteit.