Dat meldt de politie van Berlijn op Twitter. Een politiewoordvoerder sprak naderhand van tien gevallen van seksuele agressie en zeven opgepakte personen.

In Berlijn werd voor het eerst een 'veiligheidszone' voor vrouwen ingericht. In de zone, beheerd door vrijwilligers van het Rode Kruis, konden vrouwen terecht die mogelijk slachtoffer werden van seksueel geweld of zich onveilig voelden. Mannen waren er niet welkom.

Twee jaar geleden werden tijdens nieuwjaarsvieringen in Keulen tientallen vrouwen het slachtoffer van seksuele agressie. Er werd toen met een beschuldigende vinger gewezen naar groepen migranten.

Dat meldt de politie van Berlijn op Twitter. Een politiewoordvoerder sprak naderhand van tien gevallen van seksuele agressie en zeven opgepakte personen.In Berlijn werd voor het eerst een 'veiligheidszone' voor vrouwen ingericht. In de zone, beheerd door vrijwilligers van het Rode Kruis, konden vrouwen terecht die mogelijk slachtoffer werden van seksueel geweld of zich onveilig voelden. Mannen waren er niet welkom.Twee jaar geleden werden tijdens nieuwjaarsvieringen in Keulen tientallen vrouwen het slachtoffer van seksuele agressie. Er werd toen met een beschuldigende vinger gewezen naar groepen migranten.