De Nederlandse extreemrechtste politicus Geert Wilders (PVV) wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Vlaams Belang en het Franse Front National.

PVV-leider Geert Wilders gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat kondigt hij aan in een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad.

'We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen', zegt Wilders. Hij wil in Brussel een vuist maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten. 'Dat zou een enorm signaal zijn.'

Wilders heeft vooralsnog alleen met het Franse Front National gesproken. Met het Vlaams Belang gaat hij 'zeker' ook gaan praten. Andere potentiële partners zijn nog niet bekend.

Filip Dewinter reageert op Twitter enthousiast op de toenadering van Wilders. 'Europese rechtse internationale krijgt vorm... Eindelijk', zegt de VB-topman. 'Eurofiele partijen nu al met de daver op het lijf.'

'Wilders wil met VB en FN praten'... Rechtse Europese internationale krijgt vorm... Eindelijk! ad.nl/ad/nl/1012/Ned...

-- Filip Dewinter (@FDW_VB) April 27, 2013

@geertwilderspvv Europese alliantie v/Eu-kritische partijen: de toekomst v/h echte Europa! Eurofiele partijen nu al met de daver op h/ lijf!

-- Filip Dewinter (@FDW_VB) April 27, 2013

In het verleden hield Wilders vaak zelf toenaderingspogingen van partijen als het Front National en het Vlaams Belang af, maar nu wil hij die terughoudendheid dus laten varen. 'Ik heb meer met die partijen in het buitenland dan met de hele Tweede Kamer.' (Belga/KVDA)

De Nederlandse extreemrechtste politicus Geert Wilders (PVV) wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Vlaams Belang en het Franse Front National. PVV-leider Geert Wilders gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat kondigt hij aan in een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad. 'We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen', zegt Wilders. Hij wil in Brussel een vuist maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten. 'Dat zou een enorm signaal zijn.' Wilders heeft vooralsnog alleen met het Franse Front National gesproken. Met het Vlaams Belang gaat hij 'zeker' ook gaan praten. Andere potentiële partners zijn nog niet bekend. Filip Dewinter reageert op Twitter enthousiast op de toenadering van Wilders. 'Europese rechtse internationale krijgt vorm... Eindelijk', zegt de VB-topman. 'Eurofiele partijen nu al met de daver op het lijf.' 'Wilders wil met VB en FN praten'... Rechtse Europese internationale krijgt vorm... Eindelijk! ad.nl/ad/nl/1012/Ned... -- Filip Dewinter (@FDW_VB) April 27, 2013 @geertwilderspvv Europese alliantie v/Eu-kritische partijen: de toekomst v/h echte Europa! Eurofiele partijen nu al met de daver op h/ lijf! -- Filip Dewinter (@FDW_VB) April 27, 2013 In het verleden hield Wilders vaak zelf toenaderingspogingen van partijen als het Front National en het Vlaams Belang af, maar nu wil hij die terughoudendheid dus laten varen. 'Ik heb meer met die partijen in het buitenland dan met de hele Tweede Kamer.' (Belga/KVDA)