Minister van Financiën Steven Vanackere is er geen voorstander van de hervormingen in Griekenland zomaar uit te stellen. Hij wijst erop dat in het "adjustment program" voor Griekenland hervormingen zitten die de economie ten goede komen. "Waarom zouden we dat uitstellen?", verklaarde de minister maandag in De Ochtend (Radio 1).

Tactische spelletjes zijn al begonnen

De CD&V-vicepremier reageert voorzichtig opgelucht op de uitslag van de Griekse verkiezingen, al wil hij nu eerst de vorming van een regering afwachten. Vanackere merkt daarbij op dat de tactische spelletjes al begonnen zijn.

In de plannen voor Griekenland zitten uiteraard ingrepen die de koopkracht raken, maar het gaat ook over hervormingen aan de economie en de administratie, aldus Vanackere. Er is geen enkele reden om die hervormingen uit te stellen, want die zijn absoluut nodig voor groei en welvaart op termijn, luidt het. "Het uitstellen van het aanpakken van de problemen is geen optie".

Dag te laat, euro te weinig

De minister beseft wel dat bepaalde opdrachten die de Grieken hebben gekregen, enorm zwaar zijn. Om de Grieken daarbij te helpen is een sterke Europese strategie nodig, aldus Vanackere.
Hij blikte ook vooruit naar de Europese Top van 28 en 29 juni. Hij stelde dat die top van historisch belang is. "Europa moet dringend een einde maken aan het imago van een dag te laat en een euro te weinig", besloot Vanackere. (Belga/TE)

Minister van Financiën Steven Vanackere is er geen voorstander van de hervormingen in Griekenland zomaar uit te stellen. Hij wijst erop dat in het "adjustment program" voor Griekenland hervormingen zitten die de economie ten goede komen. "Waarom zouden we dat uitstellen?", verklaarde de minister maandag in De Ochtend (Radio 1). Tactische spelletjes zijn al begonnen De CD&V-vicepremier reageert voorzichtig opgelucht op de uitslag van de Griekse verkiezingen, al wil hij nu eerst de vorming van een regering afwachten. Vanackere merkt daarbij op dat de tactische spelletjes al begonnen zijn. In de plannen voor Griekenland zitten uiteraard ingrepen die de koopkracht raken, maar het gaat ook over hervormingen aan de economie en de administratie, aldus Vanackere. Er is geen enkele reden om die hervormingen uit te stellen, want die zijn absoluut nodig voor groei en welvaart op termijn, luidt het. "Het uitstellen van het aanpakken van de problemen is geen optie". Dag te laat, euro te weinig De minister beseft wel dat bepaalde opdrachten die de Grieken hebben gekregen, enorm zwaar zijn. Om de Grieken daarbij te helpen is een sterke Europese strategie nodig, aldus Vanackere. Hij blikte ook vooruit naar de Europese Top van 28 en 29 juni. Hij stelde dat die top van historisch belang is. "Europa moet dringend een einde maken aan het imago van een dag te laat en een euro te weinig", besloot Vanackere. (Belga/TE)