De aankondiging van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas zal naar verwachting vertraging oplopen, zo melden meerdere media.

Tegenover de Arabische nieuwszender al-Arabija zei een hoge functionaris van Hamas in Gaza, Ezzat al-Rishq, dat een voor dinsdagavond geplande persconferentie om een wapenstilstand aan te kondigen "zeer waarschijnlijk niet wordt gehouden". Al-Rishq wees Israël met de vinger door te zeggen dat dit land geen antwoord gaf aan de Egyptische bemiddelaar in verband met een voorstel tot staakt-het-vuren.

De gezaghebbende Israëlische krant Haaretz meldde dat Hamas de aangekondigde persconferentie heeft uitgesteld.

Nog volgens Haaretz zei Izzat a-Rashak, lid van het politiek bureau van Hamas, dat er nog geen akkoord over een wapenstilstand met Israël is en dat "alle opties open staan".

De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte dat zowel Hamas als Egypte, die een potentieel 'kalmeren' hadden aangekondigd, op hun verklaringen lijken terug te komen. CNN zegt van het kabinet van de Egyptische president Mohammed Morsi te horen heben gekregen dat er dinsdag geen aankondiging te verwachten is.

Testperiode

De Israëlische minister van Defensie zou eerder op een besloten bijeenkomst hebben gezegd dat zijn land zou aansturen op een testperiode van 24 uur om te zien of Hamas in Gaza een wapenstilstand kan laten doen gelden, zo heeft de BBC bericht.

Tevoren had een functionaris van Hamas gezegd dat er om middernacht plaatselijke tijd een staakt-het-vuren van kracht zou worden.

Leng wedr gehoopt dat er snel een staakt-het-vuren uit de bus zou komen. De Amerikaanse president Barack Obama bedankte zijn Egyptische collega Mohammed Morsi tijdens een derde telefoongesprek op 24 uur tijd voor zijn inspanningen voor een 'desescalatie' in het Midden-Oosten, maakte een een adviseur van het Amerikaanse staatshoofd bekend.

Raketafweer

Bij een Palestijnse raketaanval is ook voor het eerst een woning in de regio Tel Aviv getroffen. Volgens het Israëlische leger incasseerde hoogbouw in de voorstad Rischon Lezion een voltreffer. De kracht van de explosie schudde alles dooreen. Sinds donderdag was er in de stad Tel Aviv vijf keer luchtalarm. De meeste raketten werden niettemin geïntercepteerd.

Volgens een Israëlische legerwoordvoerder hebben militante Palestijnen sinds de start van de operatie tegen Gaza al 1.300 raketten afgevuurd waarvan er 770 in Israël zijn ingeslagen. De raketafweer schakelde er ongeveer 390 uit. De rest werd slecht gelanceerd of sloeg in de Gazastrook zelf in.

De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde dat tengevolge van zware beschietingen door Israëlische oorlogsbodems op Gaza, nu ook raketten op die schepen worden gericht.

De Israëlische televisiezender Channel 2 en Haaretz berichtten dat het Israëlische leger tunnels bombardeert die worden gebruikt om in het zuiden van Gaza petroleum binnen te smokkelen. (Belga/INM/TV)

De aankondiging van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas zal naar verwachting vertraging oplopen, zo melden meerdere media. Tegenover de Arabische nieuwszender al-Arabija zei een hoge functionaris van Hamas in Gaza, Ezzat al-Rishq, dat een voor dinsdagavond geplande persconferentie om een wapenstilstand aan te kondigen "zeer waarschijnlijk niet wordt gehouden". Al-Rishq wees Israël met de vinger door te zeggen dat dit land geen antwoord gaf aan de Egyptische bemiddelaar in verband met een voorstel tot staakt-het-vuren. De gezaghebbende Israëlische krant Haaretz meldde dat Hamas de aangekondigde persconferentie heeft uitgesteld. Nog volgens Haaretz zei Izzat a-Rashak, lid van het politiek bureau van Hamas, dat er nog geen akkoord over een wapenstilstand met Israël is en dat "alle opties open staan". De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte dat zowel Hamas als Egypte, die een potentieel 'kalmeren' hadden aangekondigd, op hun verklaringen lijken terug te komen. CNN zegt van het kabinet van de Egyptische president Mohammed Morsi te horen heben gekregen dat er dinsdag geen aankondiging te verwachten is. Testperiode De Israëlische minister van Defensie zou eerder op een besloten bijeenkomst hebben gezegd dat zijn land zou aansturen op een testperiode van 24 uur om te zien of Hamas in Gaza een wapenstilstand kan laten doen gelden, zo heeft de BBC bericht. Tevoren had een functionaris van Hamas gezegd dat er om middernacht plaatselijke tijd een staakt-het-vuren van kracht zou worden. Leng wedr gehoopt dat er snel een staakt-het-vuren uit de bus zou komen. De Amerikaanse president Barack Obama bedankte zijn Egyptische collega Mohammed Morsi tijdens een derde telefoongesprek op 24 uur tijd voor zijn inspanningen voor een 'desescalatie' in het Midden-Oosten, maakte een een adviseur van het Amerikaanse staatshoofd bekend. Raketafweer Bij een Palestijnse raketaanval is ook voor het eerst een woning in de regio Tel Aviv getroffen. Volgens het Israëlische leger incasseerde hoogbouw in de voorstad Rischon Lezion een voltreffer. De kracht van de explosie schudde alles dooreen. Sinds donderdag was er in de stad Tel Aviv vijf keer luchtalarm. De meeste raketten werden niettemin geïntercepteerd. Volgens een Israëlische legerwoordvoerder hebben militante Palestijnen sinds de start van de operatie tegen Gaza al 1.300 raketten afgevuurd waarvan er 770 in Israël zijn ingeslagen. De raketafweer schakelde er ongeveer 390 uit. De rest werd slecht gelanceerd of sloeg in de Gazastrook zelf in. De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde dat tengevolge van zware beschietingen door Israëlische oorlogsbodems op Gaza, nu ook raketten op die schepen worden gericht. De Israëlische televisiezender Channel 2 en Haaretz berichtten dat het Israëlische leger tunnels bombardeert die worden gebruikt om in het zuiden van Gaza petroleum binnen te smokkelen. (Belga/INM/TV)