Op de terugweg kreeg de Franse premier te horen dat een van zijn kinderen, zijn elfjarige dochter, positief was. Jean Castex werd dan zelf getest en bleek eveneens positief. Hij gaat tien dagen in quarantaine, en heeft de bedoeling te blijven werken, aldus zijn kabinet. Hij vertoont 'lichte symptomen', waarbij een hoest.

Castex zakte maandag naar Brussel af met zijn ministers van Binnenlandse Zaken (Gérald Darmanin), Justitie (Eric Dupond-Moretti), Defensie (Florence Parly) en Europese Zaken (staatssecretaris Clément Beaune). Aan Belgische zijde waren naast premier Alexander De Croo de minister van Buitenlandse Zaken (Sophie Wilmès), minister van Justitie (Vincent Van Quickenborne), minister van Defensie (Ludivine Dedonder) en de minister van Binnenlandse Zaken (Annelies Verlinden) aanwezig bij de bilaterale ontmoeting. De premiers legden een krans neer aan het monument in de Wetstraat ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen van maart 2016.

Quarantaine

De Belgische ministers gaan in quarantaine tot ze het resultaat van hun PCR-test kennen.

De woordvoerder van Alexander De Croo liet weten dat de premier, onmiddellijk nadat hij door de Fransen op de hoogte was gesteld, zijn activiteiten heeft onderbroken. Hij zal zich woensdag laten testen.

Op de foto's die van de ministeriële bijeenkomst verspreid werden, droegen de aanwezigen mondmaskers.

Op de terugweg kreeg de Franse premier te horen dat een van zijn kinderen, zijn elfjarige dochter, positief was. Jean Castex werd dan zelf getest en bleek eveneens positief. Hij gaat tien dagen in quarantaine, en heeft de bedoeling te blijven werken, aldus zijn kabinet. Hij vertoont 'lichte symptomen', waarbij een hoest.Castex zakte maandag naar Brussel af met zijn ministers van Binnenlandse Zaken (Gérald Darmanin), Justitie (Eric Dupond-Moretti), Defensie (Florence Parly) en Europese Zaken (staatssecretaris Clément Beaune). Aan Belgische zijde waren naast premier Alexander De Croo de minister van Buitenlandse Zaken (Sophie Wilmès), minister van Justitie (Vincent Van Quickenborne), minister van Defensie (Ludivine Dedonder) en de minister van Binnenlandse Zaken (Annelies Verlinden) aanwezig bij de bilaterale ontmoeting. De premiers legden een krans neer aan het monument in de Wetstraat ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen van maart 2016.De Belgische ministers gaan in quarantaine tot ze het resultaat van hun PCR-test kennen. De woordvoerder van Alexander De Croo liet weten dat de premier, onmiddellijk nadat hij door de Fransen op de hoogte was gesteld, zijn activiteiten heeft onderbroken. Hij zal zich woensdag laten testen.Op de foto's die van de ministeriële bijeenkomst verspreid werden, droegen de aanwezigen mondmaskers.