De Franse autoriteiten maakten begin juni bekend dat deze zomer een recordaantal flitscamera's zou worden ingezet. Dat ging van bijkomende trajectcontroles tot meer onbemande snelheidscamera's en honderd extra anonieme wagens uitgerust met flitsapparatuur. Maar ondanks de scherpe verwittiging, hebben 95.000 Belgische bestuurders zich vorige maand laten klissen.

"Snelheid is een van de grote moordenaars in ons verkeer. En toch blijft de Belg zich eraan bezondigen", reageert BIVV-woordvoerder Stef Willems. De mobiliteitsorganisaties in ons land raden aan om de boete te betalen wanneer die in de bus valt. "Hoe langer je wacht, hoe hoger de kosten oplopen." (Belga/NSK)

De Franse autoriteiten maakten begin juni bekend dat deze zomer een recordaantal flitscamera's zou worden ingezet. Dat ging van bijkomende trajectcontroles tot meer onbemande snelheidscamera's en honderd extra anonieme wagens uitgerust met flitsapparatuur. Maar ondanks de scherpe verwittiging, hebben 95.000 Belgische bestuurders zich vorige maand laten klissen. "Snelheid is een van de grote moordenaars in ons verkeer. En toch blijft de Belg zich eraan bezondigen", reageert BIVV-woordvoerder Stef Willems. De mobiliteitsorganisaties in ons land raden aan om de boete te betalen wanneer die in de bus valt. "Hoe langer je wacht, hoe hoger de kosten oplopen." (Belga/NSK)