De 61-jarige Duitsland-kenner is net als president Emmanuel Macron een oud-leerling van de École nationale d'administration (ENA), de prestigieuze Franse hogeschool voor het hoger ambt. Etienne krijgt als diplomatiek adviseur een belangrijke functie binnen het Parijse Élysée. Etienne was al sinds 2014 Frans ambassadeur in Berlijn.

Macron, die zondag ingezworen werd als president, pleitte tijdens de verkiezingen voor nauwe samenwerking met Duitsland. Maandag al reist hij al voor een kennismakingsbezoek met bondskanselier Angela Merkel (CDU) naar Berlijn.

De 61-jarige Duitsland-kenner is net als president Emmanuel Macron een oud-leerling van de École nationale d'administration (ENA), de prestigieuze Franse hogeschool voor het hoger ambt. Etienne krijgt als diplomatiek adviseur een belangrijke functie binnen het Parijse Élysée. Etienne was al sinds 2014 Frans ambassadeur in Berlijn. Macron, die zondag ingezworen werd als president, pleitte tijdens de verkiezingen voor nauwe samenwerking met Duitsland. Maandag al reist hij al voor een kennismakingsbezoek met bondskanselier Angela Merkel (CDU) naar Berlijn.