Dat heeft president François Hollande duidelijk gemaakt in een interview met de krant Le Monde.

Parijs blijft voorstander van een 'evenwichtige en stevige' actie tegen het regime in Damascus. Hollande sluit luchtaanvallen vóór volgende woensdag niet uit. Die dag komt het Franse parlement samen voor een debat over Syrië. Zeker is dat er geen actie komt terwijl de VN-inspecteurs nog in Syrië zijn. Zij leveren dit weekend hun bevindingen in bij VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

'Frankrijk staat klaar'

'Een hele reeks aanwijzingen wijst in de richting van de verantwoordelijkheid van het regime in Damascus', aldus Hollande over de vermeende gifgasaanval die op 21 augustus het leven kostte aan honderden mensen in de buitenwijken van de Syrische hoofdstad. 'Als de VN-Veiligheidsraad (waarin onder andere Rusland zijn veto stelt tegen een interventie, nvdr.) daar niets tegen onderneemt, dan zal zich een coalitie vormen waar ook Arabische en Europese landen deel van zullen uitmaken. Ook Frankrijk, wij zijn er klaar voor,' zei Hollande.

De Franse president zei dat hij vrijdag nog een uitgebreide gedachtewisseling heeft met zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama.

Duitsland eist VN-akkoord

Duitsland neemt niet deel aan een internationale actie tegen Syrië. 'Dat is ons niet gevraagd en wordt door ons ook niet in overweging genomen', zei minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle in een interview met de Neue Osnabrücker Zeitung.

'Wij dringen erop aan dat de Veiligheidsraad tot een gemeenschappelijk standpunt komt en dat het werk van de VN-inspecteurs zo snel mogelijk wordt afgesloten.' (AFP/DPA/KVDA)

Dat heeft president François Hollande duidelijk gemaakt in een interview met de krant Le Monde.Parijs blijft voorstander van een 'evenwichtige en stevige' actie tegen het regime in Damascus. Hollande sluit luchtaanvallen vóór volgende woensdag niet uit. Die dag komt het Franse parlement samen voor een debat over Syrië. Zeker is dat er geen actie komt terwijl de VN-inspecteurs nog in Syrië zijn. Zij leveren dit weekend hun bevindingen in bij VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.'Frankrijk staat klaar' 'Een hele reeks aanwijzingen wijst in de richting van de verantwoordelijkheid van het regime in Damascus', aldus Hollande over de vermeende gifgasaanval die op 21 augustus het leven kostte aan honderden mensen in de buitenwijken van de Syrische hoofdstad. 'Als de VN-Veiligheidsraad (waarin onder andere Rusland zijn veto stelt tegen een interventie, nvdr.) daar niets tegen onderneemt, dan zal zich een coalitie vormen waar ook Arabische en Europese landen deel van zullen uitmaken. Ook Frankrijk, wij zijn er klaar voor,' zei Hollande. De Franse president zei dat hij vrijdag nog een uitgebreide gedachtewisseling heeft met zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama.Duitsland eist VN-akkoordDuitsland neemt niet deel aan een internationale actie tegen Syrië. 'Dat is ons niet gevraagd en wordt door ons ook niet in overweging genomen', zei minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle in een interview met de Neue Osnabrücker Zeitung. 'Wij dringen erop aan dat de Veiligheidsraad tot een gemeenschappelijk standpunt komt en dat het werk van de VN-inspecteurs zo snel mogelijk wordt afgesloten.' (AFP/DPA/KVDA)