De president zei dat hij beslist had een Nationale Garde te vormen op basis van bestaande operationele reservetroepen, 'ten dienste van de bescherming van de Fransen'. Hij voegde eraan toe dat de defensieraad van het land begin augustus bijeengeroepen wordt, en dat in september met parlementaire commissies overlegd wordt om de Nationale Garde 'zo vlug mogelijk' operationeel te maken.

Frankrijk had een Nationale Garde van 1789 tot 1872. Die groep, toen bestaande uit vrijwilligers van de middenklasse, opereerde los van het leger. De leden van de Garde speelden een belangrijke rol in de revoluties van het land (BELGA/JVL).

De president zei dat hij beslist had een Nationale Garde te vormen op basis van bestaande operationele reservetroepen, 'ten dienste van de bescherming van de Fransen'. Hij voegde eraan toe dat de defensieraad van het land begin augustus bijeengeroepen wordt, en dat in september met parlementaire commissies overlegd wordt om de Nationale Garde 'zo vlug mogelijk' operationeel te maken. Frankrijk had een Nationale Garde van 1789 tot 1872. Die groep, toen bestaande uit vrijwilligers van de middenklasse, opereerde los van het leger. De leden van de Garde speelden een belangrijke rol in de revoluties van het land (BELGA/JVL).