Volgens recente opiniepeilingen is Hollande, pas tien maanden aan de macht, de minst populaire president in lange tijd. Bijna 70 procent van de ondervraagden is ontevreden over de 58-jarige president, die op 15 mei 2012 de opvolger werd van Nicolas Sarkozy.

'Steun van alle Fransen nodig'

"We hadden niet verwacht dat de crisis zo lang zou duren", stak de socialistische president donderdagavond op France 2 van wal. Hollande benadrukte echter dat hij alles in het werk stelt om de crisis het hoofd te bieden en dat hij daarbij bedrijven die jobs creëren voor jongeren meer steun zal aanbieden.

"Mijn prioriteit is werk", aldus de president, die eraan toevoegde dat hij tegen het einde van het jaar de curve van de werkloosheid wil laten kantelen. "Ik heb de steun van alle Fransen nodig."

Hollande benadrukte ook dat er in 2013 en 2014 geen extra belastingen komen voor alle Fransen.

Economie slabakt

Het Franse bureau voor de statistiek (Insee) verklaarde woensdag dat het bruto binnenlands product (bbp) in Frankrijk tijdens het vierde kwartaal van 2012 met 0,3 procent kromp. Over het hele jaar 2012 was er een nulgroei.

De Franse economie kende begin vorig jaar een recessie, met in het eerste en het tweede kwartaal telkens een krimp van 0,1 procent. In het derde kwartaal groeide de economie met 0,2 procent, maar het jaar eindigde opnieuw met een bbp-daling. Onze zuiderburen tellen meer dan 3 miljoen werklozen. (Belga/TV)

Volgens recente opiniepeilingen is Hollande, pas tien maanden aan de macht, de minst populaire president in lange tijd. Bijna 70 procent van de ondervraagden is ontevreden over de 58-jarige president, die op 15 mei 2012 de opvolger werd van Nicolas Sarkozy.'Steun van alle Fransen nodig' "We hadden niet verwacht dat de crisis zo lang zou duren", stak de socialistische president donderdagavond op France 2 van wal. Hollande benadrukte echter dat hij alles in het werk stelt om de crisis het hoofd te bieden en dat hij daarbij bedrijven die jobs creëren voor jongeren meer steun zal aanbieden. "Mijn prioriteit is werk", aldus de president, die eraan toevoegde dat hij tegen het einde van het jaar de curve van de werkloosheid wil laten kantelen. "Ik heb de steun van alle Fransen nodig." Hollande benadrukte ook dat er in 2013 en 2014 geen extra belastingen komen voor alle Fransen.Economie slabakt Het Franse bureau voor de statistiek (Insee) verklaarde woensdag dat het bruto binnenlands product (bbp) in Frankrijk tijdens het vierde kwartaal van 2012 met 0,3 procent kromp. Over het hele jaar 2012 was er een nulgroei. De Franse economie kende begin vorig jaar een recessie, met in het eerste en het tweede kwartaal telkens een krimp van 0,1 procent. In het derde kwartaal groeide de economie met 0,2 procent, maar het jaar eindigde opnieuw met een bbp-daling. Onze zuiderburen tellen meer dan 3 miljoen werklozen. (Belga/TV)