Frankrijk legt 18 Saoedi’s inreisverbod op

Kroonprins Mohammed bin Salman © BelgaImage

Frankrijk heeft 18 Saoedische burgers een inreisverbod opgelegd in verband met de moord op de Saoedische dissidente journalist Jamal Khashoggi, in het Saoedische consulaat in Istanboel.

Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie zei dat de maatregel is getroffen in coördinatie met andere EU-landen, zoals Duitsland, dat eerder deze week ook 18 Saoedische burgers een inreisverbod heeft opgelegd.

‘Deze maatregelen, beslist door het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn bedoeld om deze individuen de toegang tot het nationaal grondgebied en tot het geheel van de Schengenzone te ontzeggen’, klinkt het in een persbericht. De maatregelen kunnen worden herzien of uitgebreid ‘in functie van de vooruitgang van het lopende onderzoek’.

Saoedi-Arabië is een van de belangrijkste klanten van de Franse defensie-industrie.

Intussen is kroonprins Mohammed bin Salman donderdag begonnen aan zijn eerste buitenlandse reis sinds de dood van Khashoggi. Hij bezoekt een aantal Arabische landen, meldde het Saoedische staatsnieuwsagentschap SPA. Eerst doet hij de Verenigde Arabische Emiraten aan, een belangrijke bondgenoot van Saoedi-Arabië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content