Bij de 79 elitetroepen die het complex van Osama bin Laden hebben aangevallen in het Pakistaanse Abbottabad, was volgens een briefing ook een gevechtshond aanwezig.

Die zijn veel sneller dan een mens. Bovendien zou een gevechtshond gemakkelijker een voortvluchtige bin Laden hebben kunnen opsporen in de steegjes in de buurt van het complex. De gevechtshonden die het Amerikaanse leger gebruikt zijn vaak Duitse of Mechelse herders.

Amerikaanse fokkersverenigingen proberen nu het ras van de gevechtshond te claimen die de raid meemaakte.

Voorzitter Suzanne Belger van de American Belgian Malinois Club zei tegen de Amerikaanse krant The New York Times dat ze hoopte dat het een Mechelse herder was en dat het dier na een succesvolle missie veilig is thuisgekomen.

Laura Gilbert van de German Shepherd Dog Club of America was dan weer overtuigd dat het een Duitse herder was, want "die zijn de beste!"

De iPad-krant The Daily heeft wat weetjes verzameld over de gevechtshonden van de Navy Seals, de Amerikaanse elitetroepen die raid op Osama bin Laden hebben uitgevoerd.

Hun volledige gebit wordt vervangen door tanden van titanium die 2.000 dollar per stuk kosten. Daardoor kunnen de gevechtshonden zelfs door dikke bescherming bijten. Dragen kogelvrije vesten Zijn getraind om met een zuurstofmasker parachutesprongen te doen met hun baas. Het record staat op 9,1 kilometer Kunnen verdachten ruiken van 3 kilometer ver Dragen een camera op hun hoofd Hebben een zendertje in hun oor zodat soldaten nog vanop afstand bevelen kunnen geven

Er zal waarschijnlijk geen uitsluitsel komen. Net zoals de namen van de soldaten, blijft ook de identiteit van de hond geheim. (SF)

Bij de 79 elitetroepen die het complex van Osama bin Laden hebben aangevallen in het Pakistaanse Abbottabad, was volgens een briefing ook een gevechtshond aanwezig. Die zijn veel sneller dan een mens. Bovendien zou een gevechtshond gemakkelijker een voortvluchtige bin Laden hebben kunnen opsporen in de steegjes in de buurt van het complex. De gevechtshonden die het Amerikaanse leger gebruikt zijn vaak Duitse of Mechelse herders. Amerikaanse fokkersverenigingen proberen nu het ras van de gevechtshond te claimen die de raid meemaakte. Voorzitter Suzanne Belger van de American Belgian Malinois Club zei tegen de Amerikaanse krant The New York Times dat ze hoopte dat het een Mechelse herder was en dat het dier na een succesvolle missie veilig is thuisgekomen. Laura Gilbert van de German Shepherd Dog Club of America was dan weer overtuigd dat het een Duitse herder was, want "die zijn de beste!" De iPad-krant The Daily heeft wat weetjes verzameld over de gevechtshonden van de Navy Seals, de Amerikaanse elitetroepen die raid op Osama bin Laden hebben uitgevoerd.Hun volledige gebit wordt vervangen door tanden van titanium die 2.000 dollar per stuk kosten. Daardoor kunnen de gevechtshonden zelfs door dikke bescherming bijten. Dragen kogelvrije vesten Zijn getraind om met een zuurstofmasker parachutesprongen te doen met hun baas. Het record staat op 9,1 kilometer Kunnen verdachten ruiken van 3 kilometer ver Dragen een camera op hun hoofd Hebben een zendertje in hun oor zodat soldaten nog vanop afstand bevelen kunnen geven Er zal waarschijnlijk geen uitsluitsel komen. Net zoals de namen van de soldaten, blijft ook de identiteit van de hond geheim. (SF)