De Republikeinse presidentskandidaat François Fillon is dinsdagvoormiddag in beschuldiging gesteld voor de verduistering van overheidsgeld, in het onderzoek naar fictieve jobs voor zijn vrouw en kinderen. Dat heeft zijn advocaat gezegd. Kort daarvoor had het satirische blad Le Canard Enchainé op Twitter al laten weten dat dat gebeurd was.

De Franse presidentskandidaat moest normaal morgen/woensdag verschijnen voor de onderzoekers, maar die ontmoeting 'werd vervroegd zodat ze kon gebeuren in serene omstandigheden', aldus Antonin Lévy.

Fillon had weken terug, toen het verhaal over de fictieve tewerkstelling van zijn job uitlekte, beloofd dat hij zich zou terugtrekken als kandidaat als hij in beschuldiging gesteld zou worden. Toen het Franse gerecht vorige week stappen in die richting nam, zei Fillon dan weer dat hij 'helemaal tot op het einde zou gaan' in zijn campagne. Hij ontkent de beschuldigingen.

De Republikeinse presidentskandidaat François Fillon is dinsdagvoormiddag in beschuldiging gesteld voor de verduistering van overheidsgeld, in het onderzoek naar fictieve jobs voor zijn vrouw en kinderen. Dat heeft zijn advocaat gezegd. Kort daarvoor had het satirische blad Le Canard Enchainé op Twitter al laten weten dat dat gebeurd was.De Franse presidentskandidaat moest normaal morgen/woensdag verschijnen voor de onderzoekers, maar die ontmoeting 'werd vervroegd zodat ze kon gebeuren in serene omstandigheden', aldus Antonin Lévy. Fillon had weken terug, toen het verhaal over de fictieve tewerkstelling van zijn job uitlekte, beloofd dat hij zich zou terugtrekken als kandidaat als hij in beschuldiging gesteld zou worden. Toen het Franse gerecht vorige week stappen in die richting nam, zei Fillon dan weer dat hij 'helemaal tot op het einde zou gaan' in zijn campagne. Hij ontkent de beschuldigingen.