Volgens mobiliteitsclub VAB staan de grootste files op de klassieke snelwegen van en naar het zuiden. Er zou vooral file staan op de A7 en de A9, van Lyon via Orange naar de Spaanse grens. Tussen Lyon en Montélimar zouden vakantiegangers al gauw twee uur verliezen. Ook aan de Mont Blanc-tunnel zijn er vertragingen van anderhalf uur richting Italië, en van een halfuur richting Frankrijk. Aan de Atlantische kust ten slotte is het druk op de A10 tussen Tours en Bordeaux in beide richtingen.

Ook in Zwitserland is het erg druk. Aan de Gotthardtunnel richting zuiden is het 1 uur aanschuiven, richting noorden maar liefst 3 uur.

VAB adviseert om te wachten tot zaterdagmiddag of later om op vakantie te vertrekken. Tot 17 uur zou het druk zijn richting zuiden. Wie terugkeert van vakantie moet rekening houden met druk verkeer tot 20 uur. (Belga)

Volgens mobiliteitsclub VAB staan de grootste files op de klassieke snelwegen van en naar het zuiden. Er zou vooral file staan op de A7 en de A9, van Lyon via Orange naar de Spaanse grens. Tussen Lyon en Montélimar zouden vakantiegangers al gauw twee uur verliezen. Ook aan de Mont Blanc-tunnel zijn er vertragingen van anderhalf uur richting Italië, en van een halfuur richting Frankrijk. Aan de Atlantische kust ten slotte is het druk op de A10 tussen Tours en Bordeaux in beide richtingen. Ook in Zwitserland is het erg druk. Aan de Gotthardtunnel richting zuiden is het 1 uur aanschuiven, richting noorden maar liefst 3 uur. VAB adviseert om te wachten tot zaterdagmiddag of later om op vakantie te vertrekken. Tot 17 uur zou het druk zijn richting zuiden. Wie terugkeert van vakantie moet rekening houden met druk verkeer tot 20 uur. (Belga)