Fidel Castro, vader van de Cubaanse revolutie, is donderdag nog eens in het openbaar verschenen, de eerste keer in negen maanden. De bijna negentigjarige Castro sprak leerlingen toe in een school in Havanna, ter gelegenheid van de 86ste verjaardag van zijn vroegere schoonzus en revolutieheldin Vilma Espin, die in 2007 is overleden en naar wie die school is genoemd.

Castro sprak over de vrijgevigheid van het Cubaanse onderwijssysteem. Het was zijn eerste publieke optreden sinds juli 2015, toen hij burgeragenten van de revolutionaire gewapende troepen en het ministerie van Binnenlandse Zaken ontmoette.

Hoewel het dus al even was geleden dat Fidel Castro, die 90 jaar wordt op 13 augustus, in het openbaar is verschenen, ontvangt hij regelmatig bevriende persoonlijkheden en staatsleiders in zijn woning. Officiële media publiceerden daarvan foto's.

Raùl Castro volgde zijn broer op als president van Cuba.

Fidel Castro, vader van de Cubaanse revolutie, is donderdag nog eens in het openbaar verschenen, de eerste keer in negen maanden. De bijna negentigjarige Castro sprak leerlingen toe in een school in Havanna, ter gelegenheid van de 86ste verjaardag van zijn vroegere schoonzus en revolutieheldin Vilma Espin, die in 2007 is overleden en naar wie die school is genoemd. Castro sprak over de vrijgevigheid van het Cubaanse onderwijssysteem. Het was zijn eerste publieke optreden sinds juli 2015, toen hij burgeragenten van de revolutionaire gewapende troepen en het ministerie van Binnenlandse Zaken ontmoette. Hoewel het dus al even was geleden dat Fidel Castro, die 90 jaar wordt op 13 augustus, in het openbaar is verschenen, ontvangt hij regelmatig bevriende persoonlijkheden en staatsleiders in zijn woning. Officiële media publiceerden daarvan foto's.Raùl Castro volgde zijn broer op als president van Cuba.