IS poogde zaterdag al de stad opnieuw in te nemen, maar werd in de nacht van zaterdag op zondag teruggedrongen door zware Russische luchtaanvallen. Volgens het Kremlin voerde het Russische leger 64 luchtaanvallen uit op stellingen en konvooien van IS en kwamen bij de aanvallen meer dan 300 IS-terroristen om het leven.

Maar volgens het SOHR is de terreurgroep er zondag opnieuw in geslaagd de stad - deze keer volledig - in te nemen.

Verjaagd

IS had eerder Palmyra veroverd in mei 2015, maar werd daar in maart verjaagd door het regime. De troepen van president Assad kregen daarbij zware steun van de Russische luchtmacht. Door de nieuwe inval zaterdag waren de inwoners die sinds maart teruggekeerd zijn naar hun stad, geblokkeerd.

IS vernielde tempels en andere kunstschatten uit de Oudheid terwijl het Palmyra onder controle had.

Bolwerk

Nog in Syrië zijn het Turkse leger en hun Syrische bondgenoten erin geslaagd om al-Bab, het laatste bolwerk van IS in de provincie Aleppo, te veroveren. Dat meldt het Observatorium. (Belga/KVDA)

IS poogde zaterdag al de stad opnieuw in te nemen, maar werd in de nacht van zaterdag op zondag teruggedrongen door zware Russische luchtaanvallen. Volgens het Kremlin voerde het Russische leger 64 luchtaanvallen uit op stellingen en konvooien van IS en kwamen bij de aanvallen meer dan 300 IS-terroristen om het leven. Maar volgens het SOHR is de terreurgroep er zondag opnieuw in geslaagd de stad - deze keer volledig - in te nemen. IS had eerder Palmyra veroverd in mei 2015, maar werd daar in maart verjaagd door het regime. De troepen van president Assad kregen daarbij zware steun van de Russische luchtmacht. Door de nieuwe inval zaterdag waren de inwoners die sinds maart teruggekeerd zijn naar hun stad, geblokkeerd. IS vernielde tempels en andere kunstschatten uit de Oudheid terwijl het Palmyra onder controle had. Nog in Syrië zijn het Turkse leger en hun Syrische bondgenoten erin geslaagd om al-Bab, het laatste bolwerk van IS in de provincie Aleppo, te veroveren. Dat meldt het Observatorium. (Belga/KVDA)