Naar aanleiding van de 450e geboortedag van William Shakespeare wil het Londense theatergezelschap The Globe het beroemde toneelstuk Hamlet in elk land van de wereld opvoeren. De majestueuze 'Globe to Globe'-wereldtournee begint op 23 april.

'We hebben beslist dat elk land ook elk land betekent, want we geloven dat elk land beter af is door de aanwezigheid van Hamlet', aldus het theater in een mededeling. 'Shakespeare kan iedereen, waar ook in de wereld, entertainen en aanspreken.'

'Zoals al de beste kunstwerken, wakkert Hamlet de discussie en de dialoog aan en zoals elk theater willen we spelen en interactie met zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk verschillende locaties. We geloven niet dat iemand uitgesloten mag worden om van dit toneelstuk te genieten.'

Lugubere gelijkenissen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is minder enthousiast over het initiatief en vraagt The Globe om Noord-Korea te boycotten. 'Geen enkel tragisch toneelstuk komt in de buurt van de ellende die de 100.000 mensen moeten ondergaan in de gevangeniskampen van het land, waar foltering, verkrachting en executie dagelijkse kost zijn', schrijft de organisatie in een mededeling.

Het verhaal van Hamlet vertoont lugubere gelijkenissen met het leven van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Net zoals prins Hamlet in het tragische stuk zijn eigen oom Claudius vermoordt, liet ook Kim Jong-un in december vorig jaar zijn oom Jang Song-Thaek (67) executeren.

Naar aanleiding van de 450e geboortedag van William Shakespeare wil het Londense theatergezelschap The Globe het beroemde toneelstuk Hamlet in elk land van de wereld opvoeren. De majestueuze 'Globe to Globe'-wereldtournee begint op 23 april. 'We hebben beslist dat elk land ook elk land betekent, want we geloven dat elk land beter af is door de aanwezigheid van Hamlet', aldus het theater in een mededeling. 'Shakespeare kan iedereen, waar ook in de wereld, entertainen en aanspreken.''Zoals al de beste kunstwerken, wakkert Hamlet de discussie en de dialoog aan en zoals elk theater willen we spelen en interactie met zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk verschillende locaties. We geloven niet dat iemand uitgesloten mag worden om van dit toneelstuk te genieten.'Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is minder enthousiast over het initiatief en vraagt The Globe om Noord-Korea te boycotten. 'Geen enkel tragisch toneelstuk komt in de buurt van de ellende die de 100.000 mensen moeten ondergaan in de gevangeniskampen van het land, waar foltering, verkrachting en executie dagelijkse kost zijn', schrijft de organisatie in een mededeling. Het verhaal van Hamlet vertoont lugubere gelijkenissen met het leven van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Net zoals prins Hamlet in het tragische stuk zijn eigen oom Claudius vermoordt, liet ook Kim Jong-un in december vorig jaar zijn oom Jang Song-Thaek (67) executeren.