Het vertrek van de Jemenitische president Ali Abdallah Saleh naar Saoedi-Arabië is voor duizenden mensen in meerdere Jemenitische steden een reden om te feesten.

Volgens activiste Shatha al-Harazi zingen demonstranten op de straat. Ze zien de afreis van de president als een "overwinning".

President Saleh is met een medisch vliegtuig van de Saoedi's overgevlogen. Bij een bombardement op zijn paleis was het 69-jarige staatshoofd gewond geraakt. Afhankelijk van de bron gaat het om granaatsplinter die zijn hoofd dan wel zijn buik geraakt heeft. Na de aanslag verzekerde Saleh in een audioboodschap dat hij ok is, zonder dat hij liet blijken gewond te zijn.

Ook vier Jemenitische hoge gezagsdragers die gewond raakten bij het bombardement zijn zaterdag voor verzorging overgebracht naar Saoedi-Arabië. Het gaat om premier Ali Mohamed Moujawar, voorzitter Yahia al-Raï van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, voorzitter Abdel Aziz Abdel Ghani van de Consultatieve Raad en vicepremier Sadek Amin Aboe Ras voor Binnenlandse Zaken.

Vicepresident Abed Rabbo Mansur Hadi heeft de presidentiële functies tijdelijk overgenomen. Volgens het officiële persbureau Saba heeft hij zondag met de Amerikaanse ambassadeur in Sanaa gepraat over de toestand in het land.

De voorbije dagen leverden de regeringstroepen in de hoofdstad Sanaa slag met strijders van de clan van al-Ahmar. Die hebben zich aan de zijde van de demonstranten gevoegd.

Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (Belga/TE)

Het vertrek van de Jemenitische president Ali Abdallah Saleh naar Saoedi-Arabië is voor duizenden mensen in meerdere Jemenitische steden een reden om te feesten. Volgens activiste Shatha al-Harazi zingen demonstranten op de straat. Ze zien de afreis van de president als een "overwinning". President Saleh is met een medisch vliegtuig van de Saoedi's overgevlogen. Bij een bombardement op zijn paleis was het 69-jarige staatshoofd gewond geraakt. Afhankelijk van de bron gaat het om granaatsplinter die zijn hoofd dan wel zijn buik geraakt heeft. Na de aanslag verzekerde Saleh in een audioboodschap dat hij ok is, zonder dat hij liet blijken gewond te zijn. Ook vier Jemenitische hoge gezagsdragers die gewond raakten bij het bombardement zijn zaterdag voor verzorging overgebracht naar Saoedi-Arabië. Het gaat om premier Ali Mohamed Moujawar, voorzitter Yahia al-Raï van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, voorzitter Abdel Aziz Abdel Ghani van de Consultatieve Raad en vicepremier Sadek Amin Aboe Ras voor Binnenlandse Zaken. Vicepresident Abed Rabbo Mansur Hadi heeft de presidentiële functies tijdelijk overgenomen. Volgens het officiële persbureau Saba heeft hij zondag met de Amerikaanse ambassadeur in Sanaa gepraat over de toestand in het land. De voorbije dagen leverden de regeringstroepen in de hoofdstad Sanaa slag met strijders van de clan van al-Ahmar. Die hebben zich aan de zijde van de demonstranten gevoegd. Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (Belga/TE)