Ook in Groot-Brittannië en Nederland zijn vijf mensen opgepakt.

Volgens een persbericht van de FBI zijn bij een grootschalige actie in verscheidene Amerikaanse staten veertien mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de cyberaanval op het online betaalsysteem PayPal eind vorig jaar. Twee anderen zijn opgepakt voor gelijkaardige aanvallen.

Wraakactie

Bijna alle verdachten zijn mannen tussen 20 en 42 jaar oud. Ze geven zichzelf bijnamen als Anthrophobic, Toxic, No en Reaper. Volgens de FBI was de cyberaanval een wraakactie. PayPal had immers besloten niet langer donaties voor de klokkenluiderssite WikiLeaks te aanvaarden.

Het onderzoek had ook vertakkingen naar Europa. Zo meldde de FBI dat ook in Nederland vier verdachten bij de kraag zijn gevat. In Groot-Brittannië werd één verdachte opgepakt. (Belga/SD)

Ook in Groot-Brittannië en Nederland zijn vijf mensen opgepakt. Volgens een persbericht van de FBI zijn bij een grootschalige actie in verscheidene Amerikaanse staten veertien mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de cyberaanval op het online betaalsysteem PayPal eind vorig jaar. Twee anderen zijn opgepakt voor gelijkaardige aanvallen. Wraakactie Bijna alle verdachten zijn mannen tussen 20 en 42 jaar oud. Ze geven zichzelf bijnamen als Anthrophobic, Toxic, No en Reaper. Volgens de FBI was de cyberaanval een wraakactie. PayPal had immers besloten niet langer donaties voor de klokkenluiderssite WikiLeaks te aanvaarden. Het onderzoek had ook vertakkingen naar Europa. Zo meldde de FBI dat ook in Nederland vier verdachten bij de kraag zijn gevat. In Groot-Brittannië werd één verdachte opgepakt. (Belga/SD)