Bij de belegering van het appartement in Saint-Denis in november vorig jaar, enkele dagen na de aanslagen in Parijs, had de politie eerst verklaard dat een vrouwelijke kamikaze zichzelf had opgeblazen. Maar twee dagen later werd de officiële versie gewijzigd. De zelfmoordenaar was een man, die recentelijk geïdentificeerd werd als Chakib Akrouh. De 26-jarige Boulahcen wordt ervan verdacht het appartement te hebben gehuurd en betaald, als schuilplaats voor haar neef Abaaoud.

Maar volgens haar moeder, zus en broer, die in Parijs een klacht hebben ingediend tegen onbekenden, was ze het slachtoffer van terrorisme en moord. Volgens de advocaat van de familie, Fabien N'doumou op de zender iTele, werd de jonge vrouw gecontroleerd door Abaaoud. "Hasna was geen medeplichtige, ze was geen terroriste en geen zelfmoordenares. Ze is een slachtoffer van terrorisme".

'Verstikt'

Uit beelden van buurtbewoners tijdens de raid zou te horen zijn hoe de vrouw de politie smeekt of ze het appartement mag verlaten. "Hij is mijn vriend niet, mag ik weg? Ik wil weg!" De familie hoopt met de klacht dat ook het lichaam van Boulahcen kan worden vrijgegeven. Dat is nog steeds in handen van het gerecht. Volgens de Britse zender BBC zou uit de autopsie zijn gebleken dat de vrouw omkwam door verstikking.

(Belga/RR)

Bij de belegering van het appartement in Saint-Denis in november vorig jaar, enkele dagen na de aanslagen in Parijs, had de politie eerst verklaard dat een vrouwelijke kamikaze zichzelf had opgeblazen. Maar twee dagen later werd de officiële versie gewijzigd. De zelfmoordenaar was een man, die recentelijk geïdentificeerd werd als Chakib Akrouh. De 26-jarige Boulahcen wordt ervan verdacht het appartement te hebben gehuurd en betaald, als schuilplaats voor haar neef Abaaoud. Maar volgens haar moeder, zus en broer, die in Parijs een klacht hebben ingediend tegen onbekenden, was ze het slachtoffer van terrorisme en moord. Volgens de advocaat van de familie, Fabien N'doumou op de zender iTele, werd de jonge vrouw gecontroleerd door Abaaoud. "Hasna was geen medeplichtige, ze was geen terroriste en geen zelfmoordenares. Ze is een slachtoffer van terrorisme". Uit beelden van buurtbewoners tijdens de raid zou te horen zijn hoe de vrouw de politie smeekt of ze het appartement mag verlaten. "Hij is mijn vriend niet, mag ik weg? Ik wil weg!" De familie hoopt met de klacht dat ook het lichaam van Boulahcen kan worden vrijgegeven. Dat is nog steeds in handen van het gerecht. Volgens de Britse zender BBC zou uit de autopsie zijn gebleken dat de vrouw omkwam door verstikking.(Belga/RR)